İçişleri Bakanlığı 81 ile yeni genelge gönderdi

İçişleri Bakanlığı 81 ile yeni genelge gönderdi
16:00 - Kasım 4 2020 Çarşamba

Korana virüsü (Covid-19) salgını riskini halk sağlığı ve asayiş açısından yönetmek, sosyal izolasyonu sağlamak, fiziksel mesafeyi korumak ve hastalığın yayılma oranını kontrol altına almak için Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla karar alınarak uygulamaya konuldu.

Konu ile ilgili alınan kararlar çerçevesinde İçişleri Bakanlığı bir genelge yayınladı. Genelge’de, “Bilindiği üzere Covid-19 salgını tüm ülkelerde etkisini göstermeye devam ediyor ve vaka sayısında ciddi bir artış var. Özellikle Avrupa kıtasında salgının seyrinde bir artış yaşanmakta ve birçok Avrupa ülkesinde toplu insan toplanmasını önlemek için tedbir kararları alınmakta ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Ülkemizde içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal yaşam döneminin temel ilkeleri, tüm alanlar için uyulması gereken kural ve önlemleri dikkate alarak, salgının seyri ve olası risklerin yanı sıra temizlik, maskeleme ve mesafe kurallarıdır. hayatın.

İşyerleri en geç 22: 00’de kapanacaktır.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı ve 81 ili kapsayan kabinede alınan kararlar şöyle:

“Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Kılavuzu ile ilgili sirkülerimizde belirlenen kural ve tedbirler doğrultusunda yürütülen denetim faaliyetlerinin pazar yerleri, marketler, otogarlar, toplu taşıma araçları gibi yerlerde yoğunlaştırılmasını sağlamak, Vatandaşlarımızın çok sayıda bulunabileceği cadde, park ve bahçeler, alışveriş merkezleri Bu doğrultuda önümüzdeki 10 gün içinde konu bazlı denetimlere odaklanarak (her il kendi planlamasını yapacak) İşyerlerinin 22’de kapanmasını sağlamak En geç: 00. Evlere, lokanta, pastane, kafe, kafeterya (alkol ayrımı ile / hariç), kahvehaneler, kahvehaneler ve çayhaneler gibi yeme-içme mekanlarına, paket servis ve gelal şeklinde uygulamalar hariç berber, kuaför, güzellik merkezleri, düğün / düğün salonları, astro sahaları ve spor salonları, internet kafeler / salonları ve elektronik oyun salonları, bilardo salonları ve eğlence parkı gibi işyerleri ks, tiyatrolar, sinema ve konser salonları, yüzme havuzu, hamam, spa, sauna vb yerler. “

Vardiya sistemi değiştirilecek

Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere tüm özel sektör ve endüstriyel tesisler dahil olmak üzere kuruluşların uzaktan veya rotasyonel çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinden yararlanacağı belirtildi, “Ayrıca çalışma koşulları da dikkate alınarak kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör kuruluşlarında, İl Pandemi Komitelerinde çalışma saatlerinin değerlendirilerek il genelinin planlanması da dahil olmak üzere çalışma saatlerinin başlama ve bitiş süreleri, sabah, 06.00-15.00, 06.30-15.30, 07.00-16.00, 07.30 -16.30, 08.00-17.00, 08.30-17.30, 09.00-18.00 vb. Bilgilendirme / bilinçlendirme faaliyetlerinin fazla mesai başlama konularına odaklanması gerektiği düşünülmektedir. / vardiya uygulamaları, bu süreçte vatandaşlarımızı kalabalık ortamlardan uzak tutmak, hou dışındaki kişilerle iletişime geçmemek Gerektiğinde ve ev ziyaretlerinden kaçınmak dışında ikamet eder. Valiler ve kaymakamlar tarafından yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda 04.11.2020 Çarşamba tarihinden itibaren geçerli olmak üzere açıklamalar yapılacaktır ”.

İrfan Çalışkan

ALAKALI HABERLER

Vali Ali Yerlikaya, İstanbul için alınan yeni kararları açıkladı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi