İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ‘LGS ve YKS Tedbirleri’ hakkında genelge gönderdi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ‘LGS ve YKS Tedbirleri’ hakkında genelge gönderdi
17:12 - Haziran 18 2020 Perşembe

27 Haziran Cumartesi ve 28 Haziran 2020 Pazar günleri yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’ndan (YKS) önce ve sonra oluşabilecek kontaminasyon yoğunluğunu ve riskini azaltmak amacıyla, sınavın yapılmasını sağlamak düzgün bir şekilde; 81 istisna hariç, Cumartesi günü 09.30 ile 15.00 arasında ve Pazar günü 09.30 ile 18.30 arasında sokağa çıkma yasakları uygulanacak.

Hem LGS hem de YKS sınavlarına girecek olan adaylara toplu taşıma sağlanırsa, akrabaları özel araçlarla ve araç sürücüsüyle akrabaları varsa sokağa çıkma yasağına tabi olmayacak,

LGS ve YKS sınav günlerinde, sınava girecek adaylar, yakınları ve sınav görevlileri (otobüs, minibüs, minibüs, taksi) gibi toplu taşıma araçlarında herhangi bir aksama yaşanmasını önlemek için Belediyeler tarafından gerekli önlemler alınacaktır. vb.) ve seyahatlerin sayısı ihtiyaca göre artırılacaktır.

Şehirlerarası toplu taşıma araçlarından (uçak, otobüs, tren, feribot, feribot vb.) Bilet satın alanlar sokağa çıkma yasağına tabi olmayacaktır.

Sokağa çıkma yasağı uygulanacak gün ve saatlerde; ekmek üretiminin yapıldığı ekmek ve / veya ekmek lisanslı işyerleri ve sadece ekmek, süpermarket, market, manav, kasap, kasap, kuru meyve ve tatlıların üretildiği / satıldığı işyeri satan satıcılar (vatandaşlarımızın zorunlu gereklilikler ve araç kullanılmaması). açık olacak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi