İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ‘Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri’ hakkında genelge gönderdi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ‘Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri’ hakkında genelge gönderdi
13:12 - Ağustos 10 2020 Pazartesi

Genelge’de, kontrollü sosyal yaşam döneminde temizlik, maske ve mesafe kurallarının temel ilkelerine uyulmasının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen önlemlere uyumun başarı için büyük önem taşıdığı belirtildi. salgına karşı mücadele. Bu kapsamda, illere farklı tarihlerde gönderilen genelgeler ile Valiliklere Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi doğrultusunda hazırlanan formlar kullanılarak sürekli denetimler yapma talimatı verildiği belirtildi.

Mevcut aşamada, son vaka sayıları dikkate alınarak hayatın her alanında mevcut önlemlere uymanın önemi bir kez daha ortaya çıkmış ve ülke genelinde yapılacak denetimlerle ilgili şu bilgilere yer verilmiştir:

Tüm il ve ilçelerde valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy / mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlileri (polis , özel güvenlik vb.) “SAĞLIK İÇİN HERKES İÇİN” sloganıyla 11 Ağustos Salı günü hayatın her alanını kapsayan genel denetimler yapılacaktır.

Bu kontroller; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete marketleri, restoran, cafe, restoran, kahvehane, kahvehane, çay bahçesi, düğün ve nikah yerleri, berber / kuaför / güzellik merkezleri, internet kafeler / salonlar ve elektronik oyun yerleri, iç şehirlerarası toplu taşıma araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park / piknik alanları, eğlence parkları / eğlence parkları ve tüm yaşam alanlarının (plajlar, caddeler ve sokaklar vb.) dahil edilmesi planlanacaktır.

Denetimler kesintisiz ve sürekli olacak

Koranavirüs salgını ile mücadele için alınan tedbirlerle belirlenen kurallar noktasında, hem işletme sahipleri hem de hizmet sağlayıcılar ve vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve bunlara uyulmasının sağlanması amacıyla sürekli ve sürekli olarak denetimler yapılacaktır. en üst düzeyde ölçer / kurallar.

Bu amaçla önümüzdeki on gün boyunca sahada konu / faaliyet alanına göre (belirlenecek günlerde tüm restoran ve restoranların incelenmesi, diğer gün toplu taşıma araçlarının kontrol edilmesi gibi) etkin bir denetim yapılacaktır. ).

Etkinliklerde (düğün, nişan, kına, sünnet düğünü, cenaze, taziye vb.) Ve mekanlarda (plajlar, sokaklar ve sokaklar, park alanları vb.) Temizlik, maske ve fiziksel mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özel dikkat gösterilecektir. .) vatandaşların kalabalıklar içinde bir araya gelebileceği yer. .

Bu konuda en doğru bilgiye sahip olan din görevlileri ile 16.03.2020 tarihinden itibaren faaliyetleri durdurulan taziye evleri hakkında vatandaşlarımızı uyarmak amacıyla kolluk kuvvetleri ile iletişime geçilmesi sağlanacaktır. birlikte olmak ve bu önlemin uygulanıp uygulanmadığını kontrol etmek.

Her iş kolunun veya yerin uzmanlığı göz önünde bulundurularak denetim ekipleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının (kolluk, mahalli idareler, il / ilçe müdürlükleri vb.) Temsilcileri, köy / mahalle muhtarları ve meslek odaları, bu amaçla tüm kamu kurumları ve kuruluşlarının personeli azami ölçüde kullanılacaktır.

Denetimler sırasında rehberlik ve bilinçlendirme faaliyetlerine ağırlık verilecektir. Denetim faaliyetlerinin etkinliği ve görünürlüğü en üst düzeyde tutulacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi