İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Coronavirus Kontrolleri” konulu genelge gönderdi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Coronavirus Kontrolleri” konulu genelge gönderdi
16:00 - Ağustos 5 2020 Çarşamba

Kapsamlı denetimlere valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, genel ve özel kolluk kuvvetleri katılacaktır. Denetimler; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, yüksek pazarlar, restoranlar, kafeler, restoranlar, kafeler, kafeler, çay bahçeleri, düğün ve düğünler, berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, internet kafeler, toplu taşıma araçları, ticari taksiler, piknik alanlarını ve tüm yaşam alanlarını kapsayacak şekilde planlanmıştır.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine “Corona Virüs Kontrolleri” konulu genelge gönderdi

Genelgede, Covid-19 salgını anından itibaren, Sağlık Bakanlığı ve Coronavirus Bilimsel Komitesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda önerileri, salgın riskini halk sağlığı ve kamu düzeni, sosyal izolasyonu sağlamak, mesafeyi korumak ve yayılma hızını kontrol etmek. Birçok önlemin alındığı ve uygulandığı hatırlatıldı. Kontrollü sosyal yaşam döneminin temel ilkeleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarına göre salgınla mücadelenin başarısı için büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Bu bağlamda, valiliklere belirli aralıklarla veya belirli günlerde farklı tarihlerde yayımlanan genelgelerle teftiş yapılması talimatı verildiği belirtilmiştir. Mevcut aşamada, son günlerdeki vaka sayısı göz önüne alındığında, yaşamın her alanında mevcut önlemlerin bir kez daha takip edilmesinin öneminin bir kez daha ortaya çıktığı ve bu nedenle ülke çapında en kapsamlı korona virüsü önlemlerinin kontrolünün yapılacağı ifade edildi.

Bu bağlamda, valilikler, kaymakamlar, belediye başkanları, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve tüm illerde özel kolluk kuvvetleri (polis memurları) ve ilçeler 6 Ağustos Perşembe, özel güvenlik vb.) “hepimiz sağlık için” sloganıyla bugüne kadarki en kapsamlı denetim yapılacaktır.

Bu denetimler; konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, yüksek pazarlar, restoranlar, kafeler, restoranlar, kafeler, kafeler, çay bahçeleri, düğün ve düğünler, berberler, kuaförler, güzellik merkezleri, internet kafeler, salonlar ve elektronik oyun yerleri, şehir ve şehirlerarası kamu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park / piknik alanları, eğlence parkı, tematik parklar ve tüm yaşam alanları.

Denetim ekipleri, her bir iş veya yerin uzman bilgisi dikkate alınarak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinden (kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler, il ve ilçe müdürlükleri vb.) Ve meslek odalarından oluşacak şekilde belirlenecektir.

Denetimler sırasında rehberlik ve bilinçlendirme faaliyetlerine odaklanacağız.

Utku Şimşek

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi