İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber Gündem Özel Programına konuk oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber Gündem Özel Programına konuk oldu
01:00 - Eylül 24 2020 Perşembe

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’NUN AÇIKLAMALARINDAN ÖNEMLİ NOTLAR:

Bu yıl 162 kişi ikna yöntemi ile terör örgütünden ayrıldı ve ailelerine kavuştu. Bu sayı 3 yılda 700’ü geçti. Ailesi ile ancak ikna yöntemiyle iletişime geçiyoruz. Onu bu tarafa nasıl getireceğimiz konusunda orada çaba sarf ediyoruz. Sonra onu getiriyoruz. 2013-2014-2015 döneminde 11.900 kişi vardı. Kaç kişi geldi, 156 kişi geldi. Terör örgütüne daha çok dahil oluyoruz ve ikna olduk. Gençleri terör örgütü konusunda ikna edebilmemiz, onu Türkiye’ye getirmeye çalıştıklarına göre bizim gücümüzden daha azını aldı. Türkiye, dünya için bir yöntem örneği geliştirdi.

ŞIRNAK’TA 4 TERÖRİST AKTİF DEĞİL!

Bugün buraya girerken Şırnak’ta 4 terörist daha etkisiz hale getirildi. Bunu zeka olarak biliyoruz. İnsansız hava aracı ile onu görmeden takip ediyor ve ardından gerekli operasyonu gerçekleştiriyoruz. Teröristin nerede yaşadığını ve nerede olduğunu biliyoruz. Doğu ve Güneydoğu hakkında biraz bilgi sahibi olurlarsa, neden yakalayamadığınızı bize sormazlar. Tendürek’te 4 kişiyle yan yana duralım, birbirimizi göremeyiz. Kars bölgesinde olağanüstü bir mücadele verildi. İran’dan gelebilir ama Iğdır’da terörist kalmadı.

TÜM PAŞAMIZ TERÖRÜ SONA ERDİ!

(Terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlara katılan paşalar) Halen orada çalışan tüm paşalarımız gönüllü olarak gitti. Randevuya gitmedi. Bazıları 5. şarkıyı, bazıları 6. şarkıyı bitirmeye gitti.

DOĞUDA VE GÜNEYDOĞU’DA BİR DÖNÜŞÜM HİKAYESİ YAŞIYOR!

Bir işadamı Cizre’ye gelir ve 500 kişilik bir tekstil fabrikası kurmak ister. Bin 500 yapabilir misin diyoruz? Orada istikrarsızlık görürse, yapıp yapmayacağını söylemiyor. Terörü görseydi, yapacağımı söylemezdi. Ayakkabılar, diğer sektörler, madenler başladı. Terör örgütünden çıktı. Madenler ekonomiye enerji katmaya başladı. Kömür, çinko, bakır, tüm doğu ve güneydoğuda tarlalar, gençlik sporları, kayak, atletizm gibi başarılar var. Doğu ve güneydoğuda bir dönüşüm hikayesi yaşanıyor. Bunu gören insanlar, sokağa yatırımlar geliyor. Bütün bunlar moral yükseltiyor. Çocukların hayalleri yükseliyor. Oran, tamamen farklı bir Türkiye’ye doğru gelişiyor.

TÜRKİYE İLE İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI ÇOK İYİ NOKTA GELDİ!

Türkiye’nin yerli ve insansız hava araçlarıyla birlikte geliştirdiği milli yeteneklerle çok iyi bir noktaya geldiklerini belirterek, “Başından itibaren çok farklı bir noktaya geldi .. Gözetim daha fazla olacak. Terör örgütünün Türkiye’deki etkinliği. kırlar azalacak, şehirlerde ciddi engeller var, zamanı geldiğinde onlara söyleyeyim, şehirdeki terör olayını engelledik, bomba yakaladık, hepsini paylaşmıyoruz. terör örgütü eylemleri bir Tavanı sürekli tutmak adına adına önemli bir işlem var. Allah bu konuda sizi nazardan korusun, Allah yardımcıları, dualarımız onlarla olsun aklımız her yönüyle iyi çalışıyor. Sesi olmayan kahramanlık olayı Türkiye’yi sarsacak, ortaya koyduğumuz sonuçtur. Milletimiz evine gidip huzur ve özgürlük içinde çalışsın ve ailesi ile bir araya gelsin, seyahat özgürlüğünüzü göstersin. o bunu sağlar.

(Nüfus cüzdanı ve ehliyet birleştirilerek) “Bir araya getirdik. Ben de buradayım. Burada söyleyeceğim. Bu lisans hem bir arada. Nüfus Müdürlüğü’ne gidiyoruz, bunun yüklenmesini istiyoruz. Çip var, 5 boş hanesi var, ücretsiz yüklüyor. Tekrar kullanmıyor. Süresi dolana kadar kullanmaz. Yurt dışına çıkacaksa neden uluslararası anlaşmalar buna ihtiyaç duyar? Bunu daha uygun hale getirdik. Yeni kimlik kartı alacağız, gidecekleri zaman bir kağıt imzalayacağız. Kendisinden ehliyetimi yüklemesini istiyoruz, Ankara’ya gittikten sonra en fazla 4 gün veriyoruz. Orada yüklenecek ve adrese gidecek. Yeni kimlik kartı alacaklar için nüfus idaresine gitmeyi ortadan kaldırdık. TÜBİTAK ile görüşüyorlar. E imza yüklenecek. SGK sağlık gibi kurulum için görüşüyoruz. Hastaneye gittik ve verdik. Ocak ayından sonra ilk dönemlerde onu büyütmeye çalışıyoruz. Nüfus cüzdanımızı notere veriyoruz, malımı buradan devret diyorlar, çok fazla sahtecilik var. Burada elektronik bir kimlik doğrulama sistemi var. Devlet, ondan para kazanacak vatandaş değildir. Noterler bunu bekliyor. ”

15 TEMMUZ SONRASI KARAR VERDİK!

Bu ülkede 15 Temmuz muydu? Fabrikadaki işçi 15 Temmuz mu yaptı? Alibeyköy Spor Kulübü’ndeki sporcular yaptı mı? Halk yaptı, adli bir darbe değil mi? Türk Silahlı Kuvvetlerine giren hainler mi? Jandarma ve polisten ne aldık, değil mi? Bunlar devlete girdi ve sızdı. Oraya yerleştirildiler ve zihinlerini dışarı çıkardılar. 15 Temmuz’dan sonra karar verdik. Dünyanın her ülkesinden devlet adamlarını bir güvenlik soruşturması ile alalım. Bundan masum bir istek yok. Afedersiniz, market için bir erkek satın aldığınızda, kimin ne olduğuna bakarsınız. Kimin ne olduğuna bak. ”

ANAYASA MAHKEMESİNDE KİŞİSEL BİR SORUN YAŞAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİLDİR!

Anayasa Mahkemesi ile kişisel bir sorunumuz olması mümkün değil. Elbette devletin böyle bir sorunu kendi başına kabul etmesi doğru değil. Hepimiz ülke için çalışıyoruz. Karşılaştığımız noktayı ifade etmeliyiz. Bunu kendi tarzımda ifade etmeye çalıştım. Dilim düşünceyi gizlemiyor. Orada ne varsa ifade etmeye çalışır.

KİM KALDI DÜNDAR

“Bu Anayasa 15 Temmuz’da yok muydu? Nasıl saldırdılar? Az önce Şırnak Adliyesi’nde bomba yakalandı. Karlov’u kim öldürdü? FETÖ polisi öldürüldü. Bütün bunlar olurken, devlete üye olurken saçlarımızı kırmamalı mıyız? AYM’nin aldığı bir kararı eleştirmek hakkım. Can Dündar da var. Can Dündar’dan kim ayrıldı? O kaçtı. ”

BU YIL ANKARA SINIRLARINDA TESPİT EDİLEN 1600 FETÖ KİŞİSİ

Türkiye’de 247 bin Feton incelemesi yaptık. 125 bin kişi halktan kovuldu. 44 bini İçişleri Bakanlığından. Bu yıl Ankara sınırları içerisinde belirlediğimiz 1600 FETÖ taraftarı. Bunlara mahrem imamlar, ifadeler, görünmez evler, iş evleri, ardışık arama incelemeleri denen bir kompartımanımız var. Hepsinden bir şey çıkıyor. Ödeme istasyonunda 19 bin 189 kişi hakkında soruşturma açıldı. 7 bin 54’ü ise yüzde 39’u fiilen pişmanlık duyduğunu söyledi. Bu yüzden doğru araştırmayı yürütüyoruz. Türkiye’de toplam bin 700 vali, vali yardımcısı ve kaymakam ihraç ettik. ”

GERÇEK FETÖ’NÜN YURTDIŞI

Başlıca FETÖ destekçileri yurtdışında. Aralarında hizipler, bölünmeler ve utançlar oldu. İçerideki mengeneyi sıkarsak, hareket aralığı daralır. FETÖ, büyük bir istihbarat terör örgütüdür. Kripto mesajlarının kodunu çözüyoruz. ”

SELEF YAPMAK

Selefi teşkilat ve DEAŞ ile ilgili olarak, “Aralarında bir yapılanma olduğu ortadadır. İkincisi, ABD’nin DEAŞ üzerine tezi kendine aittir. Bu, büyük bir oyunun parçası. Ayasofya ve DEAŞ ile ne çelişebilir? Burada kimse endişelenmemeli. Milletimizi bu tür tehlikelerden korumak için her türlü çabayı gösteriyoruz. ”

TÜRKİYE’NİN BİR metamfetamin OLAN EN BÜYÜK RİSKİ

Uyuşturucunun PKK ile de bağlantısı var. PKK, AB’deki uyuşturucu sisteminin çoğunu yönetiyor. Doğudan gelen eroin Afganistan ve İran üzerinden geliyor. Örneğin, kokarca batı kökenlidir. Bonzai de batıdan geliyor. Aslında bu yıl tehlike olarak gördüğümüz 3 şey vardı. Önce esrarın artacağını düşündük. Skunk’ın artacağını düşündük. Türkiye’nin metamfetamin hidroklorür monohidrat şu anda en büyük tehlikesi. Bu çok tehlikeli bir ilaç. Bağımlılık yapan bir şey. En büyük mücadeleyle mücadele ediyoruz. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi