İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlama bölgesinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu patlama bölgesinde
16:00 - Temmuz 9 2020 Perşembe

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde Taşkısığı mevkiinde meydana gelen patlamada 3 jandarma şehit edildi. Olaydan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bölgeye geldi ve bilgi aldı. Soruşturmanın ardından Bakan Soylu açıklamalarda bulundu.

“15 ton patlayıcı operasyon yapıldı”

Konuyla ilgili bilgi veren Bakan Soylu, “Geçen Cuma Hendek’te meydana gelen patlamadan sonra, patlayıcıların durdurulmamasına, savcılarımızın ve ilgili arkadaşlarımızın koordinasyonuyla karar verildi. Nereye taşınacağı konusunda birkaç alternatif öne sürülmüştür. Yaklaşık 15 ton patlayıcı burada ve buradan farklı bir noktaya taşınmaya başladı. Ormana yakın olduğu için bu yerin çok doğru olacağına karar verdiler. Başlangıçta Ankara’dan gönderdiğimiz Jandarma’ya bağlı patlayıcı bir ekip vardı. Savcıların ve ilgili ekiplerin koordinasyonunda 15 tonluk bir patlayıcı gerçekleştirildi. Son 1- 1,5 tonluk patlayıcı varken hepimizi üzen bu olay bize oldu. ”

“Hastanelerde 11 jandarma personeli var, kamyon şoförü ağır yaralandı”

Ayrıca patlayıcı fitilleri olduğunu belirten Soylu, “Buraya patlatmak için getirildiler. Bunlar genellikle orada da soğutulur. Burada, bu mühimmat ateş altında ve 112 gözaltında ve emrine göre yok edildi. Tam tahliye sırasında soruşturma nedeniyle bir patlama meydana geldi. İki arkadaşımız, ikisi patlayıcı imha ekibinden, biri İstanbul ve Ankara’dan ve bölgenin güvenliğini alan jandarma personelinden biri şehit edildi. Aracın sürücüsü ciddi şekilde yaralandı. Hastanede ameliyat. Ayrıca Kocaeli’deki hastaneye nakledilen bir jandarma da var. Kaburgalarda hafif ağrı olan jandarma personelimiz var. Toplam sayı şu anda bir kamyon şoförü olan 11 jandarma personelidir. 3 arkadaşımız dışında diğerlerinde tehlike yoktur. Kocaeli’ye sevk edilen gemide hafif bir yanık var. Sanırım orada tedavi görüyordu “dedi.

“Savcılarımız olayı araştırıyor”

Önceki adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini belirten Bakan Soylu, “Bu konudaki araştırmacılar yakında sahaya geçecek. Savcılarımız olayı araştırıyor. Bir eksiklik varsa, araştırıp sonuçlandıracağımızı ifade etmek isterim. Onlar bizim oğullarımız. Kendi görevlerini yerine getirirken olayla karşı karşıya kaldılar. Allah rahmet etsin, biz de mutlu olalım. Jandarmamızın patlayıcı bir imha ekibi var. Sınırlarımızdaki patlayıcıları temizlemek bizim görevimizdir. Doğu ve güneydoğudaki birçok alanda bu kodda uzman arkadaşlarımız var. En son Ağrı’daydım. Bu imha ekipleri Ağrı sınırındaki mayın temizleme operasyonunu gerçekleştirdi. Sınırın dışında, Suriye bölgesinde, bu ekip patlama anında müdahale ediyor. Profesyonel ekiplerdir. Diyerek şöyle devam etti: “Buradaki mesele nasıl oldu, ihmal varsa, ihmal yoksa, teknik bir reaksiyon olsaydı, araştırmanın nasıl yapılacağı açık olacak.”

Burak Can Tokyürek-Gürcan Yılmaz-Orkun Kaya-Mustafa Özdemir

ALAKALI HABERLER

MHP lideri Bahçeli’nin Sakarya’daki patlama hakkında açıklaması

ALAKALI HABERLER

Sakarya’da bir patlama daha! 3 şehit, 6 yaralı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi