İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Maske istisnası artık mümkün değil”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Maske istisnası artık mümkün değil”
16:00 - Eylül 8 2020 Salı

İçişleri Bakanı Soylu, Polis Akademisi Polis Meslek Liseleri (PMYO) 2019-2020 Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Ekim 2018’de alımları gerçekleştirilen bin 641 polis mezun oldu ve Polis Meslek Yüksekokullarında eğitimlerini tamamladı. Mezuniyet töreni vesilesiyle Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Polis Akademisi Başkanı Yılmaz Çolak ve protokol üyeleri hazır bulundu.

“Bu törenleri kalabalık içinde yapardık”

İçişleri Bakanı Soylu, bu tür mezuniyet programlarını çok sayıda yürüttüklerini hatırlatarak, “Ne yazık ki virüs salgın süreci, birçok alışkanlığımız gibi bu törenlerin şeklini değiştirdi. Virüs nedeniyle bu mezuniyet törenini 60 yeni mezun ile gerçekleştiriyoruz. Kırıkkale Polis Meslek Yüksekokulu’ndan … Bu günlerin geçeceğine inanıyoruz. Toplumun her kesiminden vatandaşlarımızın katkılarıyla bu sorunu aşacağımıza ve birbirimizle mutluluk ve keder paylaştığımız günlerimize döneceğimize inanıyorum. Maskelere, sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına tam uyarak kısa bir süre.

Müzik kısıtlaması gece yarısından itibaren başlıyor

Bakan Soylu, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının önerileri ile kabinede alınan kararların genelge ile valiliklere iletildiğini belirterek, “Artık maske istisnası yok. Yazılması gerektiğini belirttik. istisnasız bir ceza. “Müzik ve plak ve oynatma gibi müzik çalan yerler sona erecek.”

MLKP terör örgütüne mensup 34 kişi gözaltına alındı

Acıların yaşandığını ancak hala ayakta olduğunu ve terörün sona erme noktasına geldiğini belirten Bakan Soylu, “Bir yandan silahlı operasyonlarımızla, saha baskımızla, diğer yandan ikna çabalarımızla çalışıyoruz. Diyarbakır’da terörü bu ülkenin gündeminden çıkarmak için evlat edinme nöbetinde olan ailelerimizle el ele … Sabah itibarıyla MLKP terör örgütünden 34 kişi gözaltına alındı. 11 Mayıs 2013’te Reyhanlı’da yaralandık. THKP-C acil yardım görevlileri adı verilen sinsi planlarını üstlenen örgüt liderlerinden biri aranan teröristler arasında mavi kategoride yer alan Ercan Bayat Hatay Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün ikna faaliyetlerimizde 768 kişiyi ikna ettik. 2016’dan beri ailelerle tanışarak dağ. 2016’da kapasitemizi her yıl artırdık, akademi gibi çalıştık. geçen yıl 273 kişiye ulaştık ve bu yıl da şu ana kadar 146. ikna faaliyetlerimiz terörle mücadelemizde hala en önemlileridir. Alanımız, saha faaliyetlerimizden biridir “.

“Türkiye uyuşturucuyla mücadelede dünyanın belirleyici ülkesi”

Göç, uyuşturucu ticareti baskısı, kaçakçılık ve diğer olumsuzlukların ayrı bir iç güvenlik sorunu olduğunu ifade eden Soylu, “Geçen yıl 468 bin kaçak göçmen yakalandı. Dünyanın başka bir ülkesinde böyle bir sayı yok ve böyle bir başarı var. Soru. sadece başka bir ülke değil kendimiz uyuşturucu ile mücadele edebiliyoruz, tüm Avrupa Birliği ülkeleri ile karşılaştırabiliyoruz. 2017 yılında tüm AB ülkelerinde toplam 5,4 ton Türkiye’de yakalanan eroin aynı yıl 14,9 ton eroine ulaştı. 2017 yılında tüm AB ülkelerinde yakalanan ot, esrar miktarı yarı yarıya, Türkiye başına bekar yakalandı. Türkiye, dünyanın uyuşturucu tehdidinin tam karşısında etkileyici ve kararlı devletin karşısında ”bilgisini paylaştı.

“Sosyal medya kendini polis ve adalet yerine koyuyor”

Siber suç konusunda çok kısa sürede olağanüstü bir kapasiteye ulaştıklarını belirten Bakan Soylu, “Dijitali terörize etmek isteyenlere karşı insanların haysiyetini, haysiyetini, ekonomisini ve kişilik haklarını korumayı hedefleyen bir anlayışla bu alanda çalışıyoruz. siber suç alanında 214 operasyon yürüttük ve bu operasyonlarda 1.427 kişiyi gözaltına aldık. 403’ü mahkemelerce tutuklandı, 493’ü hala adli kontrol altında. Burada aşağıdaki parantezi açmak istiyorum Hesaplamalarla manipülasyon alanı olmamak için çok çalışıyoruz.

Kaynağı bilinen ve planlanan provokasyonlarla karşı karşıyayız. Türkiye twitter tt malı olabilir tt adalet onu ülke olarak sunmaya çalışıyoruz. Linç kültürünü değiştirmeye çalışanlar, yurtdışından gelen FETÖ hesaplarının yönlendirmesiyle devletin adalet sistemini değiştirerek topluma sosyal medya üzerinden yön vermeye çalışıyor. İlişkileri o kadar net ki, önce FETÖ taraftarları diyorlar, iddiada bulunuyorlar, sonra PKK destekli gazete ve internet siteleri bunu rapor ediyor; Sosyal medya mahkemeleri, klavyeli savcılar ve cep telefonu hakimleriyle ülkenin güvenlik ve asayiş gündemini yönetmeye çalışıyorlar. Sosyal medya kendini polisin ve adaletin yerine koyuyor. Tüm bunları reddediyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Hakim, hakim ve savcısı var. Bu hâkim ve savcılar sosyal medyanın bölünmesine göre karar veremezler ve vermeyecektir. Türkiye’nin değerlerinin birikimini sosyal medya üzerinden yargılayamazsınız. O sapığın dosyasını yakalayıp hazırlayan ve tutuklayan kolluk birimlerimiz ve yargıdır. “Dinimizi ve değerlerimizi kötüye kullanan birçok gruba karşı hem jandarmamız hem de polis gücümüz her zaman titizlikle hem takip hem de operasyonlar yürütüyor.”

“Olumsuz uyarı yok”

İçişleri Bakanı Soylu söz alırken, Malatya Pütürge ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kürsüde kendisine gönderilen notun ardından açıklama yapan Soylu, “Şu ana kadar olumsuz bir bildirim yok. Arama, tarama ve tespit çalışmaları sürüyor, kısa sürede iyileşir.” Dedi.

İrfan Çalışkan – Tatil Türü – Gazi Taş

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi