İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: ‘Bu ay sonuna kadar İstanbul’umuzun bir ilçesinde tatbikat yapacağız’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: ‘Bu ay sonuna kadar İstanbul’umuzun bir ilçesinde tatbikat yapacağız’
15:00 - Ekim 10 2020 Cumartesi

İstanbul İl Afet Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2021 yılında tüm İstanbulluların katılacağı bir afet tatbikatı yapılacak, buluşma alanlarında tatbikat ve tahliye yapacaklar, sanıyorum yapacağız. İstanbul’umuzun bir ilçesinde bu ayın sonuna kadar böyle bir tatbikat. 2021’deki tüm tatbikatlar, ancak 2020 Ekim ayı sonuna doğru, sadece İstanbul’un bir ilçesindeki buluşma yerleri için buluşma yerleri dostlarımız tarafından, tüm kamu kurumları tarafından ve örgütler, muhtarlıklar tarafından ve aynı zamanda vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirerek, buluşma yerinin nerede olduğunu ve tüm bunları gösteren bir masa asıyorlar ”dedi.

“Binalarımız yıkıldığı sürece diğer önlemlerle yetinemeyiz.”

Kentsel dönüşümde büyük önem taşıdığını belirten Soylu, “Burada depremde alınacak tedbirler kadar kentsel dönüşümde, hatta kırsal dönüşümde büyük önem var. Özellikle Anadolu köylerinde, Deprem bölgelerindeki köyler, kırsal dönüşüm her şeyden daha önemli… Tabii ki başarılı bir afet yönetimi, deprem bilinci, yüksek acil müdahale imkânlarının bizlere getireceği olumlu bir nokta var ama bunda bir üst sınır var. Tabi bu yaptığımız iş açısından önemli ama doğal olarak bunda bir üst sınır var. Uzun olduğu sürece başka önlemlerle yetinmemiz mümkün değil, esas olan bina yapabilmektir. Yıkılamaz. Bu işin anahtarı kentsel dönüşümdür.

“Birlikte uzun bir çalışma yapıyoruz”

Uzun bir çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Soylu, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız dün İstanbul’daydı, önceki gün. Esenler ve Gaziosmanpaşa gibi ilçelerde özellikle kentsel dönüşüm konusunda temeller ve yeni adımlar atıldı. Soylu, “Bir yandan afet öncesinde, sırasında ve sonrasında neler yapabileceğimizi anlatan, gerçekleştiren ve bunun için çabalayan modern bir yönetim ortaya koymaya çalışıyoruz. Hepimiz bu modern yönetim parçalarıyız. Birlikte uzun bir çalışma yapıyoruz. Toplu olarak bir gözden geçirme yapıyor, güncelleme yapıyor, alacağımız önlemlerin bir değerlendirmesini ortaya koymaya çalışıyor, önce kendi işimizi kendi gözümüzün önünde ortaya koyuyoruz. Sonra bunu vatandaşlarımıza getireceğiz, paylaşacağız. Depremin korunmasına göre alacağımız önlemleri, her seferinde Allah korusun diyorum, vatandaşlarımız en az zarar görecek ve devlet bu depremi en yüksek koordinasyon ve en modern yönetimle atlatacak şekilde hazırlıyoruz. . Hem burada hem de Ankara AFAD Başkanlığı’nda Türkiye’deki tüm çalışma gruplarımızla yaptığımız işlerden yararlanırdık. Çünkü örnek olarak çalışma gruplarının başında işlerin nasıl yürüdüğünü ve nasıl gittiğini görmeye çalışıyorum. Kritik noktalarda bakan yardımcılarımız, ilgili AFAD başkanımız, AFAD başkan yardımcılarımız toplantılarında aynı yöntemi izliyorlar.

Soylu, “Bu çalışma grupları toplantılarını Ekim ayı sonuna kadar tamamlayacağız, bu grubun çalışmalarını salgın ve pandemiye rağmen yaklaşık 1 yılda bitireceğiz ama elimizi çabuk tutmalıyız, deprem her zaman vermeyebilir. Biz zaman, bizi beklemeyebilir, umarım bu ayın sonuna kadar. “Toplantı merkezleri ile ilgili tatbikatımızı İstanbul’da gerçekleştireceğimizi, böyle bir senaryonun artık en az biri için hazır olduğunu ifade etmek isterim. ilçe ve o ilçe için tüm hazırlıkları yapıp sağlayacağız. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi