İçişleri Bakanı Soylu’dan kira tepkisi: ‘Hadi bir polis memuru Bodrum’da kiralık ev bulsun’

İçişleri Bakanı Soylu’dan kira tepkisi: ‘Hadi bir polis memuru Bodrum’da kiralık ev bulsun’
13:00 - Eylül 23 2020 Çarşamba

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızılcahamam’da bir otelde düzenlenen “İnşaat Emlak Birimleri Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı” na katıldı. Soylu, konuşmasında, Türkiye’nin 2000’li yıllarında değişimin başlangıcından bu yana bu konuda çok büyük bir dönüşüm olduğunu belirterek, “Bu, 20. yüzyılın sonlarına kadar ülkenin tek günü gelmiyor ve ayakta kalmak için mücadele ediyordu. Kısa vadeli hesapların ülkesi … Ama bugün 2023, 2053, 2071 diyebilen ve bu hedeflere doğru adımlar atabilen bir ülkeyiz, aklımızdan geçen sorunları dile getirebilen, haritayı çizmekten bile çekinen bir ülke. Hakkımız ve insanlığın tüm dünyaya hakkı olarak bugün ‘ne olacak’ diye endişeleniyor ve millet olduk ”dedi.

Büyük binalara bir itirazı olduğunu belirten Soylu, daha butik, ekonomik ve kullanışlı tasarımlar yaratabilecek anlayışlar üzerinde zorlu bir mücadele ortaya koyduklarını söyledi.

Bakan Soylu, şunları söyledi:

“15 Temmuz Türkiye’nin yeni güvenlik konseptinden sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda mekan değişikliği yaptık. Örneğin jandarma üs bölgesinde çok büyük bir binamız vardı. Hemen küçülmek için oraya gittik. Devamı verimli, daha yetenekli, birçok yerde daha çok yargıç Hem 6-7 Ekim olayları hem de çukur-barikat olayları, özellikle Doğu ve Güneydoğu’da isyan bölgeleri kurulacak, buna ait binalar yapılacaktı. bir kararla artık ihtiyaç kalmayacaktı ve yeni güvenlik konsepti bunun için bir anlam ifade etmeyecekti. Daha küçük, daha kompakt ve daha mobil bir yapı oluşturmaya karar verdik.Yerel mimari ve kendi kurumsal mimarimizle entegre etmeye çalıştık. büyümek. ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzaladıklarını ve bu protokol çerçevesinde binalar inşa ettiklerini belirten Soylu, “Ekonomik alanda da güzel bir alışveriş yaptık. Hem jandarma, hem güvenlik hem de sahil güvenlik anlamında. Karşılıklı iyi sonuçlar elde etti ama yeterli değil. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da.Konut konusunda çok daha fazla adım atmamız gerekiyor. Hem polis hem de jandarmada ihtiyacımız var.Küçük de olsa olabilir 4-5 yıl orada çalışacak ve aileleriyle birlikte olacak dostlarımız için güvenli ve emniyetli… Bakanlığımız rotasyon bakanlığı değil bizim bakanlığımız değil. 4 yıldır MOI yapıyorum. Türkiye’nin boyuna dostlarını turlattırıyoruz. Bütün bunlar disiplinli bir değerlendirme sağlamaya çalıştığımızı gösterecek. Bazı yerlerde kiralık ev bulamıyoruz. Gidip bir polis alalım Bodrum’da kiralık ev bulalım Parayla bakalım ”değerlendirmelerini yaptı.

Abdullah Sarıca – Erdinç Türkcan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi