İçişleri Bakanı Soylu: ‘Yapacak şeyler var, söylenmeyecek’

İçişleri Bakanı Soylu: ‘Yapacak şeyler var, söylenmeyecek’
16:00 - Eylül 27 2020 Pazar

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Gaziantep’te ilk kez düzenlenen Teknofest 2020’de son gün heyecanı yaşanıyor. Son gün yapılan yarışların ardından yapılacak kapanış programı ve ödül töreni ile sona erecek olan Teknofest’e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Yarışların yapıldığı Ortadoğu Fuar Merkezi’ne gelen Bakan Soylu, festivalde yarışan takımların stantlarını tek tek ziyaret ederek projelere imza attı. Ermenistan’ın soylu bakanları, Türkiye’nin nasıl bir tavır sergileyeceği sorusuna yönelik saldırısında Azerbaycan’a karşı, “Söylememek, yapılacak iş yapılır” dedi.

“Teknofest ile seviyemizin ne kadar yükseldiğini gördük”

Teknofest ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, “Teknofest ile temel altyapımızın ne kadar yükseldiğini, seviyenin ne kadar yükseldiğini gördük. Gençlerimizin bu festivale bir öncekine göre hangi noktada katıldığını birlikte görüyoruz. Beni etkileyen bir şey daha var. “Hayata dokunan önemli projeler var. Özellikle güvenlik, afet acil durum yönetimi, savunma sanayi alanında önemli projeler var. Tarım alanında da önemli projeler gördüm. ”

“Milliyet ve yerlilik vizyonu gençler tarafından kabul edildi”

Recep Tayyip Cumhurbaşkanı Recep Teknofest Erdoğan’ın milli oyuncusu ve Asil Bakanı da gençlerin milliyetçilik politikasını benimsediğini vurgulayarak, “Türkiye’nin milli oyuncu ve yenilikçilik vizyonunun gençlerimiz tarafından kabul edildiğini ve gençlerin buna odaklandığını gördük. Yani gençlerimiz, ulusal bir oyuncu ve yerlilikle, Dünyada olanları nasıl yerleştirebileceğimiz ve onu nasıl geliştirebileceğimiz üzerine çalıştı. Bunun sonuçlarını burada gördük. Ayrıca birçok sonuç var. projeler ticarileştirilebilir. Bu nedenle buradaki ekiplerden birine başvurduk. Bu ekibi destekleyeceğimize ve çok başarılı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. “Teknofest’te olduğum için çok mutluyum, gurur duyuyorum ve heyecanlıyım.”

Bakan Soylu daha sonra stantları gezerek kazanan takımlara ödülleri takdim etti.

Said Vakkas Yağcı – Ahmet Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi