İçişleri Bakanı Soylu: ‘Tatilin sonuna kadar 163 bin çalışan çalışacak’

İçişleri Bakanı Soylu: ‘Tatilin sonuna kadar 163 bin çalışan çalışacak’
22:12 - Temmuz 30 2020 Perşembe

Uygulamada araç sürücüleri ve yolcularla sohbet eden Bakan Soylu, özellikle sürücülerin dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı ve çocuklara hediyeler verdi.

“163 bin personelimiz tatilin sonuna kadar hizmet verecek”

Başvurunun ardından konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polis ve jandarma olmak üzere toplam 163 bin personelin tatilin sonuna kadar göreve başlayacağını ve şu anda 12.400 ekibin görev başında olduğunu belirtti. Kurallara uyma konusunda uyarıda bulunan Bakan Soylu, “Bugün Arafa’nın günü. Bu tatilin sevincini en aza indiren trafik kazalarını en aza indirgemek için tek bir amacımız var. bayram, jandarma, polis personelimiz, trafik polisi, jandarma trafiğimiz sürekli hizmet verecek. ”

“Türkiye’nin tedbirleri 50 ayrı kaza kara noktasında en üst düzeyde alındı”

Kaza için yapılan analizde, Türkiye Bakanlar Noble’da 50 ayrı kaza kara noktası belirlediklerini belirterek, bu noktada üst düzey güvenlik önlemleri aldıklarının altını çizerek, “Türkiye’nin 50 farklı kara noktası Şu anda çok fazla güvenlik önlemimiz var. yıl, özellikle son 3 yılda trafik kazalarının nerede olduğu hakkında bir analiz yaptık, 20’den fazla ilde ve bulundukları bölgelerde yüksek yoğunluklu tüm bölgelerde en yüksek önlemleri almaya çalıştık. kaza siyah noktalarıyla ilgili tüm önlemleri aldık, ama burada söylenecek önemli bir şey var; dün gece söyledim, tekrar söylüyorum, gittiğim yerlerde de söyleyeceğim; Tek yapmamız gereken dikkatli olmak. şey kurallara uymak, üçüncü şey sabırlı ve hoşgörülü olmak. ”

Emniyet kemerinin önemine değinen Bakan Soylu, “Bir kaza olduğunda dünyadaki kazanın etkisini en aza indirebilecek emniyet kemerinden farklı bir şey yok. Bu yüzden emniyet kemerlerimizi tüm sürücülerimize, tüm yolcularımıza ve tüm kontrollerimize takma konusunu bir kez daha ifade ediyorum. İkinci olarak, özellikle dikkat etmemiz gereken konu, bu yollarda yol standartlarımızın iyi, araç standartlarımızın iyi olması, gaza basmamamız gerektiğidir. Başka bir deyişle, yasal sınırlar içindeki hız sınırlarına uymalıyız. Üçüncüsü, sürüş sırasında başka hiçbir şeyle meşgul olmamamız gerektiğini yeniden ifade etmek ve altını çizmek isterim. Dikkat dağıtan başka bir şeyle meşgul olmayalım, bu yüzden cep telefonu kullanmayın. Dördüncüsü, bir seyahat planı yapmamız gerekiyor. Başka bir deyişle, seyahat planı ülkenin gidileceği yer, gittiğinizde başlayan süreçtir. Bir seyahat planı yapmalıyız. Bu seyahat planında seyahat ederken, her 2 saatte bir 10 dakikalık mola vermeniz gerekir. Son zamanlarda meydana gelen kazaların, özellikle de seyahat planındaki önemli nedenlerinden biri, araçların şerit değiştirmesidir. “Şerit değiştirmemeli, şeritleri ihlal etmemeli ve gazabını sarmamalısın.”

“Şölende ne olacağına dikkat edelim”

Tatil sırasında korona virüsüne karşı alınan önlemlere ve kurallara harfiyen uyulması gerektiğini belirten Bakan Soylu, “Kısa tutalım, özellikle de bayramlar ne olacak. Öyleyse tatil ziyaretlerimizi kısa tutalım. Büyüklerimizle mesafemizi iyi ayarlayalım. Bak, hepimiz son ziyafetin peşindeyiz. Bu bayramımız var, kutluyoruz, ama diyelim ki salgın kuralları çerçevesinde yapmalıyız. Resmi tatillerde olanlardan kaçınalım. Özellikle bayram vesilesiyle ülkeye gidenler, yakın bir cenaze töreninin taziyelerine gittiğinde, eğer kitleler kalabalıksa, başsağlığı sonucunun maalesef en etkili olduğunu görüyoruz. Bu nedenle, il sağlık kurullarımız zaten kalabalık kalabalıktan oluşan başsağlığı yapmamaya karar vermiştir, ancak buna uymalıyız. Yine, düğün birliği gibi konulara dikkat etmemiz gerekiyor. Başkanımız her zaman “Tamam” der. Böylece temizlik, mesafe, maske. Öyleyse bu üçüne itaat edelim ve maske olmadan adım atmamak için kendimizi bir kural olarak niteleyelim. ”

Yasin Can

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi