İçişleri Bakanı Soylu: ‘Görevden alınan kaymakamlarla ilgili yapılan tüm maksatlı yorumlar yalan’

İçişleri Bakanı Soylu: ‘Görevden alınan kaymakamlarla ilgili yapılan tüm maksatlı yorumlar yalan’
18:00 - Eylül 10 2020 Perşembe

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 106.Dönem Kaymakamlık Kursu çizim törenine katıldı. Törende ihraç edilen kaymakamlar hakkında konuşan Bakan Soylu, “İhraç edilen kaymakamlarla ilgili hem eksik hem de yanlış bilgi ve maksatlı yorumlarla yapılan yorumların tamamı yalan. Son kararımızda ise yargılamaya yer yoktu. Daha önceki soruşturmalarda kendileriyle hiçbir ilgisi olmadığı için idari ve adli soruşturmaları kapatılanlar olduğu gibi burada 58 kişi hakkında da bu tür değerlendirmeler yapılmıştır. Görevi eski haline getirildi. 2008, 2009, 2010’da tanıdığım tüm bu kişiler, belki 2013’te göreve başlayanlar. Hesapladığımız gibi 8-12 yaş kaymakamlar ”dedi.

Basında yer alan işten çıkarmalarla ilgili iddialara tepki gösteren Soylu, “Söylediklerimiz açık ve net. Randevu, pişmanlık getirdiği için tarafımızdan yapıldığı iddiası ne bizim için söz konusu ne de olamaz. Devletin ciddiyetine uygun, sırf pişmanlık getirdiği için böyle bir randevu almamız mümkün değil Bu İçişleri Bakanlığı, burada rastgele bir iş değil, devam eden süreçler var, sonuçları var. Kişi hakkında yeni bir delil bulundu. “Yapmamız gerekiyor, önlem almayacak mıyız? Bu ilk yaptığımız değil, 15 kaymakamımızın bir kısmını bir buçuk ay önce görevden aldık, bir kısmı pasif göreve getirildi. Neden? Konunun netleşmesini sağlamak için “dedi.

“15 Temmuz’u unutarak çalışan bir hain”

15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini söyleyen Soylu, “İşte yine söylüyorum. 15 Temmuz’u unutan bir hain. Bu ben de dahil. Buradan gideceğiz, bu devlet, bu millet sonsuza dek. Ben yoruldum. bu süreçlerde rol almaya çalışan sahte kahramanlar, gereğini yapıyoruz, gerekeni yapıyoruz, titizlikle yapıyoruz ama anlamak istemiyorlar, açgözlülük ve kin dolu gözleri FETÖ ile savaşıyoruz. , FETÖ saldırıları, Cumhuriyet Gazetesi saldırıları, Oda TV saldırıları, Birgün gazetesi saldırıları. Ana muhalefet partisi sözcüleri saldırıyor. Bunu bize yapanların nedenlerini bilmiyoruz “dedi.

“Bu kurumları ayrı ayrı zayıflatmak için ellerinden geleni yapmak istiyorlar.”

İddiaların amacının soruşturmayı yürüten kurumları zayıflatmak olduğunu belirten Bakan Soylu, “Bu coğrafya zor bir coğrafya. Bu coğrafyada bu ülkeyi yönetmeye çalışanlar cenazeye ve bayram gömleğine sahip olacak, yok Biri polis, diğeri yargı. Bu iki kurum ciddi bir işbirliği ile soruşturma yürütüyorlar, burayı sulandırmak, bu soruşturmaları bozmak, bu işbirliğini zayıflatmak, zayıflatmak için ellerinden geleni yapmak istiyorlar. kurumlar ayrı ayrı. Saldırının asıl nedeni burada araştırılmalıdır. “dedi.

15 Temmuz’da polis ve jandarmada görevli personel sayısı hakkında bilgi paylaşan Soylu, “15 Temmuz 2016’da İçişleri Bakanlığı’nda 50 bini jandarma hükümlü olmak üzere 138.361 jandarma personeli bulunuyordu. o zaman toplam personelimiz 70 bin civarındaydı … Bugüne kadar FETÖ nedeniyle FETÖ’den ihraç edilenlerin sayısı 5 bin 561’dir. Halihazırda müsait olmayanların sayısı 2 bin 945 olup adli ve idari soruşturmalar yürütülmektedir. Aynı şekilde polis gücümüzün toplam sayısı siviller dahil 273 bin idi.FETÖ ile polis gücümüzden ihraç edilenlerin sayısı 30.580 idi. İçişleri Bakanlığı’na geldiğim gün 21.500 polis şefinden 14 bini ihraç edildi. Yani 7 bin çalışıyor, geldiğimiz süreçler, ilçelerde 200 kaymakam eksik, bazı illerimiz bir, bazı illerimiz iki vali yardımcısı ile birlikte nors, “dedi.

“Kimi işe aldığınız ve kiminle iş yaptığınız açık”

Kendisiyle ilgili iddialara cevabından dolayı eleştirildiğini ifade eden Soylu, “Bugün Cumhuriyet Gazetesi bana seslenmesinler diye bazen kızıyorlar. Yalan ve ihanetten bahsetmezseniz bir haber alırsınız. Allah’ın emri bu mu muhatabı alacaksın. 5 ama iş bitti. ”Ellerinin tersiyle itiyorlar Berduşa’ya sesleniyorum, ben senin gibi birinin adamı değilim. şahsım. Ben milletin bir adamıyım. Kiminle uğraştığınız ve kime hizmet ettiğiniz açık. Bunlara rağmen biz gerçeği yapmaya çalışıyoruz. “Çünkü biz yolumuzu dönmeyeceğiz. iddialar. ”

Emre Yüzügüldü – Hülya Keklik

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi