İçeriden yeni ‘düğün ve nişan sirküleri’

İçeriden yeni ‘düğün ve nişan sirküleri’
20:00 - Ağustos 25 2020 Salı

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine Covid 19 tedbirlerine ilişkin genelge gönderdi. Genelgede korana virüsü salgını riskinin halk sağlığı ve asayiş açısından yönetilmesi, sosyal izolasyonun sağlanması amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda birçok önlem kararı alınmıştır. fiziksel mesafeyi korumak ve hastalığın yayılma oranını kontrol etmek. Uygulamaya alındığı hatırlatıldı.

Bu kapsamda daha önce illere gönderilen genelgeler ile salgının kalabalık ortamlarda yayılması dikkate alınarak düğünler (gelin, kına vb. Dahil), nişan, sünnet düğünü vb. Tüm illerde faaliyetlerin bir an önce tamamlanması istendiği ve söz konusu faaliyetlerin köy ve / veya caddelerde yapılan zaman sınırlamalarının il / ilçe hijyen kurullarınca aynı gün içinde belirleneceği hatırlatıldı. .

Genelgede, daha önce valiliklere gönderilen genelge ile salgının seyrinin takip edilebileceği ve artış ve azalışlara göre il bazında ilave tedbirlerin alınabileceği belirtilmiş ve alınan tedbirler şu şekilde sıralanmıştır: aşağıdaki gibidir:

“Adana, Ankara, Ağrı, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat illerinde; sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere izin verilmeyecektir. Bu illerdeki düğünler ve düğünler maksimum 1 saat içerisinde tamamlanacaktır. Düğün salonlarında sandalye / oturma düzeni fiziksel mesafe şartlarına uygun ve dans / oyun alanını / alanlarını kapsayacak şekilde oluşturulacaktır.

Düğün ve düğünlerde toplu yemek verilmesi dahil her türlü yiyecek ve içecek servisi / catering (paketli su servisi hariç) durdurulacaktır. Bu şekilde yapılacak düğünlerde oyun / dans gibi aktivitelere izin verilmeyecektir.

Gelin ve damadın birinci ve ikinci derece akrabası olmayan 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğün ve törenlere katılmaları yasaklanacak.

Bu illerde her düğüne en az bir kamu görevlisinin (kolluk, polis vb.) Atanması sağlanacak ve denetim faaliyetlerine ağırlık verilecektir.

İçinde bulunduğumuz kontrollü sosyal yaşam döneminin temel ilkeleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra, bu Genelge ile düzenlenen hususların yanı sıra, düğün ve düğünlerde daha önce Bakanlık bünyesinde yer alan tüm kural ve tedbirler İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgeleri ve Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Kılavuzu. tamamen saygı duyulacaktır.

Ülke genelinde;

Kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri dışında kişilere (personel, ziyaretçiler veya hizmet almak üzere hazır bulunan vatandaşlar dahil) ikram edilecek her türlü yiyecek ve içecek (paketli su hizmeti hariç) durdurulacaktır.

Genel Hijyen Kanunun 27. ve 72. maddeleri gereğince valiliklerce gerekli kararlar derhal alınacak ve 26 Ağustos tarihinden itibaren uygulamaya başlanacak.

Valiler ve kaymakamlıklar tarafından konu ile ilgili gerekli hassasiyet gösterilerek, uygulamanın tamamen belirtilen çerçevede gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.

Tedbirlere uymayanlar için Genel Hijyen Kanunun 282. maddesine göre idarî para cezası verilecektir. İhlalin durumuna göre kanunun ilgili maddelerine göre işlem yapılacak ve Türk Ceza Kanunun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır. ”

Musa Erdoğan

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi