İçeriden 81 ile Yeni Yıl Genelgesi

İçeriden 81 ile Yeni Yıl Genelgesi
17:00 - Aralık 27 2020 Pazar

Genelge ile Yeni Yıl öncesi, akşam ve sonrasında Covid-19 tedbirleri, genel güvenlik ve asayiş uygulamaları, terör örgütlerinin faaliyetlerine yönelik tedbirler ve trafik tedbirlerine ilişkin alınacak tedbirler ve gerekli hazırlıkların yapılması ile ilgili talimatlar valiler ve kaymakamların koordinasyonundaki diğer birimler, özellikle kolluk görevlileri. Verildiği belirtildi.

Genelgede ayrıca konaklama tesisleri içerisinde yer alan apartman / villa tarzı yerlerde veya kiralık müstakil villalarda yılbaşı partileri / kutlamalarının düzenlendiği ve hazırlıkların yapıldığı belirtildi.

Salgınla mücadelede başta sağlık çalışanları olmak üzere tüm kesimler tarafından büyük fedakarlıklar yapacak, tüm bu çabaları ve fedakarlıkları boşa çıkaracak ve halk sağlığını tehlikeye atabilecek yeni yıl partilerinin kabul edilebilir olmadığına işaret eden genelgede, toplumun gözündeki durum, alınan kararlar şu şekilde sıralanmıştır:

“Halk sağlığının korunmasının ön planda olduğu bu süreçte milletimizin her ferdi fedakarlık yapıyor ve bu fedakarlıklar sayesinde salgının seyrinde ciddi bir düşüş sağlanıyor; Salgınla mücadeleyi aksatmamak için kalabalıkların kontrolsüz bir şekilde bir araya gelmesine neden olacak yılbaşı partileri düzenlememek bir ‘seçim’ değil ‘zorunluluktur’. Bu amaçla ilgili tüm kurum ve kuruluşlar, özellikle kolluk görevlileri yeni yıl arifesinde tam zamanlı çalışmakta, Covid-19 salgını ile mücadele için alınan diğer tedbirler ve yılbaşı partisi / kutlama yapılmaması için gerekli planlama konaklama tesisleri ve kiralık villalar dahil herhangi bir yerde. koordinasyon ve denetim faaliyetleri eksiksiz yürütülecektir. Alınan önlemlerin tam anlamıyla uygulanabilmesi için ilgili tüm birimlerin kesintisiz çalışması sağlanacaktır. “

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nın ilgili merkez birimlerinde (özellikle Güvenlik ve Acil Durumlar Merkezi – GAMER) ve bağlı kuruluşlarında yeterli personel planlamasının yapılacağına ve sahadaki duruma değinilen genelgede 24 saat takip edilecek, “Sosyal medyaya yansıyabilecek her türlü olumsuz durum (Covid-19, terörizm, asayiş ihlalleri ve trafik tedbirleri vb.) tespit edilecektir. Müdahale edebilmek için Bu durumlarda Emniyet Genel Müdürlüğü siber suçla mücadele ve istihbarat birimleri gerekli takip faaliyetlerini anlık olarak gerçekleştirecektir.Özellikle vali / kaymakamlar, kolluk kuvvetleri başta olmak üzere tam zamanlı çalışmanın aksamasına neden olmayacağı söylendi. acenteleri, 112 Acil Çağrı Merkezleri, emniyet teşkilatı il ve ilçelerde alınan önlemlerin tam olarak uygulanmasını sağlamak.

31 Aralık 2020 Perşembe saat 21: 00’den itibaren valiler ve kaymakamların koordinasyonunda uygulanacak sokağa çıkma yasağı 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cuma, Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak şekilde 4 Ocak 2021 Pazartesi günü saat 05.00’da sona erecek Vefa Sosyal Destek Özürlü vatandaşlar ile 65 yaş ve üstü veya kronik hastalığı olan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların grupları aracılığıyla sağlanacağı belirtildi odaklanmak.

Daha önce valilere gönderilen talimatlar ile tüm tedbirler kolluk birimleri ve Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından alınmasına rağmen, yaşayacak yer bulunmaması nedeniyle sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşların Mevsimsel etkiler de dikkate alınarak cadde anında konaklama dahil her türlü temel ihtiyacı karşılayacak şekilde alınacaktır. Genelgede şu ifadelere yer verildi:

“Kış mevsimi ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının beslenmesi için ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde gerekli önlemler alınacaktır. Orman, park ve bahçe gibi barınakların ve sokak hayvanlarının doğal yaşam alanlarında yiyecek, yem ve yiyecek bırakılmasına özen gösterilecektir. İçişleri Bakanlığı’nın ilgili birimleri, bağlı kuruluşlar, valilikler / kaymakamlıklar, kolluk ve diğer kurum ve kuruluşlar tarafından gerekli planlama yapılacak ve uygulamada kesinti yaşanmayacaktır. Alınan tedbirlere aykırı olduğu tespit edilen işlem ve davranışlara neden olanlara ilgili mevzuat doğrultusunda gerekli idari işlemler yapılacaktır. Suç davranışlarına ilişkin adli işlemler başlatılacaktır. “

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi