İBB: ‘Vaniköy cami yangını elektrik tesisatından çıktı’

İBB: ‘Vaniköy cami yangını elektrik tesisatından çıktı’
13:00 - Kasım 17 2020 Salı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İtfaiye Müdürlüğü, 15 Kasım’da Vaniköy Camii’nde çıkan yangının ihbarı üzerine harekete geçti ve olay yerine çok sayıda itfaiyeci sevk etti. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler de Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye istasyonlarının denizden müdahalesine destek verdi. Yoğun çabaların ardından yangın söndürüldü ve olay yerinde inceleme yapıldı.

İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler tarafından yapılan incelemelerde, yangının elektrik tesisatından çıktığı anlaşıldı. Yangının tesisat kablolarındaki elektrikli ısınmadan kaynaklandığı sonucuna varan Yangın Raporu aşağıdaki gibidir:

“Kurs sonrası yapılan araştırma ve inceleme sonucunda yangının söndürülmesi sonucunda; Cami içerisindeki konut sakinleri tarafından koku hissedilirken, güney cephesindeki konak ve caminin teknik personelinin içeriden kontrol edildiği ve elektrik sigortalarının kapatıldığı öğrenildi. Bulunduğu lokasyonda yapılan araştırmada, yangının başlama sebebinin ve yangının şiddetinin sol asma kattaki ikinci pencere çevresinde olduğu tespit edildi. Bu bölümde yapılan araştırmada; Cami girişine göre sol duvarda elektrik dağıtım panosu, pencere boşluğunda ise elektronik ses sistemi, kamera kayıt cihazı ve klima tesisatı olduğu görüldü. Bu bölgeden dağılan ve ahşap kaplamalardan geçen çoklu elektrik tesisatı kablolarının elektriksel olarak ısınması sonucu oluşan elektriksel ısınma neticesinde yalıtımın tutuşması (renk değişimi, yapışma, boncuklanma belirtileri) sonucu yangın başlamıştır. vb. tablo bölümlerinde, ahşap döşeme malzemeleri ve çatıya yayılarak tüm binaya yayılma gözlenmiştir. olayın meydana geldiği sonucuna varıldı. “

ALAKALI HABERLER

Yanan Vaniköy Camii’nin havadan görüntülenen son hali

ALAKALI HABERLER

Vaniköy’de yanan tarihi cami havadan görüntülendi

ALAKALI HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Vaniköy Camii’ne paylaşım

ALAKALI HABERLER

Çengelköy’de Vaniköy Camii’nde yangın çıktı

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi