İBB Soruşturmasında 18 Kişi Tutuklandı

İBB Soruşturmasında 18 Kişi Tutuklandı
08:05 - Nisan 30 2025 Çarşamba

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili yapılan ikinci dalga operasyonda 18 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan önemli isimler arasında Dilek İmamoğlu’nun ağabeyi Cevat Kaya, Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Rıza Akyüz ve Ekrem İmamoğlu’nun adının geçtiği otele ilişkin güvenlik kamerasını devre dışı bırakan güvenlik görevlisi Çağlar Türkmen bulunuyor.

Toplam 30 şüpheli hakkında işlem yapılan soruşturmada, İBB Eski Emlak Yönetimi Daire Başkanı Ali Ayçiçek, İSKİ Genel Müdür Yardımcısı Begüm Çelikdelen gibi isimler de yer aldı. Sulh Ceza Hakimliği tarafından 18 kişi hakkında tutuklama kararı verilirken, diğer şüphelilere yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi.

Tutuklananlar arasında, iş insanları, belediye yöneticileri ve İBB’nin çeşitli birimlerinde görev almış bürokratlar yer alıyor. Ayrıca, İBB ile bağlantılı bazı şirketlerde üst düzey görevlerde bulunan kişiler de tutuklama listesinde bulunmaktadır.

Melike İnal, İstanbul

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi