Huzurevinin bakım ve onarımı hükümlülere verildi

Huzurevinin bakım ve onarımı hükümlülere verildi
13:45 - Mart 27 2019 Çarşamba

Sivas’ta yaşlılara hizmet sunan İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi’nin bakım ve onarım çalışmaları denetimli serbestlikten yararlanan hükümlüler tarafından yapılıyor.

Sivas’taki İhramcızade İsmail Hakkı Toprak Huzurevi’nin bakım ve onarım çalışmaları, Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan ve denetimli serbestlikten yararlanan 7 hükümlü tarafından yapılıyor. Huzurevinin etrafındaki temizlik çalışmalarını yapan, bahçesinde çalışan ve çevre düzenlemesini yapan hükümlüler huzurevinin tüm ve bakım ile onarım çalışmalarını da yapıyor. Sivas Valisi Salih Ayhan ve Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal huzurevinde görevlendirilen hükümlüleri ziyaret etti. Hükümlülerin yaptıkları çalışmaları inceleyen Sivas Valisi Salih Ayhan ve beraberindekiler daha sonra huzurevi sakinlerini ziyaret ettiler. Burada yaşlılarla sohbet eden Vali Ayhan onlara çeşitli hediyeler verdi.

Vali Ayhan burada yaptığı konuşmada, “Adalet Bakanlığımıza bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzün bir çalışmasını yerinde inceledik. Modern ceza yöntemleri zamana göre değişmektedir. Bunun en güzel örneklerini Sivas’ta yaşamaktayız. Cezaevinde kalan mahkumlarımız mesleklerine, yeteneklerine göre hem toplum yararına çalışarak hem de yeteneğine göre istifade ederek hem de rehabilite etmek açısından çok faydalı olmaktadır. Okullarımızda çok yoğun bir şekilde tamir ve bakım faaliyetleri yapılmaktadır. En son Fidanlık Müdürlüğümüz ile beraber birçok mahkumumuz ağaç dikti. Huzurevimizde de mahkumlarımız hem buranın çevre bakımlarını, onarımlarını yaparak güzel bir faaliyette bulunmaktadır. Bunlar hem toplumsal açıdan bir katma değer hem de modern ceza yöntemleri açısında güzel bir uygulama” dedi.