Huawei’nin 2019 Yılında Üretim Yapmasına Engel Yok

Huawei’nin 2019 Yılında Üretim Yapmasına Engel Yok
15:24 - Haziran 1 2019 Cumartesi

Amerika aralarında Huawei şirketin de bulunduğu 70 şirkete yaptırım uygulayacağını açıkladı. Amerika Birleşik Devletlerinin Başkanı Donald Trump’ın yaptığı açıklamaya göre ülkenin ileri gelen şirketleri, yaptırım uygulanan şirketlerle işbirliğini bitirecek. Çin merkezli Huawei, zor zamanlar için fazladan parça ve bileşen stokladığından dolayı 2019 yılında üretimine devam edebilecek. Üç aylık geçici lisans süresi bitinceye kadar Amerikalı şirketlerle işbirliği devam edecek. İntel, Qualcomm, ARM, Xilinx ve Qorvo gibi şirketlerle işbirliğinin devam ettiği süre içinde üretim için bir engeli olmayacak.

Yedek Parça Sıkıntısı Yaşamamak İçin Huawei Stok Yaptı

Fazladan siparişleri işe yedek parça ve bileşen stoklayan Huawei şirketinin gerçekleştirdiği satın alma işlemleri çip endüstrisini olumlu manada etkiledi. Yüzde 8’lere çıkan çip endüstrisinin Huawei’nin Amerika’daki piyasalardan kalkması ile birlikte yüzde 4’lere düşeceği şeklinde CLSA analistleri tarafından yorumlanmaktadır.

CLSA analiz şirketinin verdiği analiz bilgilerine göre Huawei markası stokladığı parçalar ve bileşenlerle hali hazırda 157 milyon akıllı cihazın ihtiyacını karşılayabilecek durumdadır. Verilen analiz bilgilerine ve raporlara göre markanın 2019 yılının sonuna kadar bir problem yaşaması ihtimal dahilinde değil. Fakat parçalar beklenenden daha fazla kullanılırsa 2019 yılı üretiminde sıkıntılar yaşanabilir. Huawei, bu sıkıntılı süreçten problemsiz çıkabilmek için kendi işletim sistemini geliştirmek gibi bazı çalışmalar yürütmektedir.