Huawei kendi işletim sistemini yapıyor

Huawei kendi işletim sistemini yapıyor
19:22 - Mayıs 23 2019 Perşembe

Bu durumda Huawei kendi işletim sistemini yapmak üzere hazırda bulunan B planını devreye sokacak gibi görünüyor. Birkaç ay içerisinde hazır olacağı söylenen Huawei işletim sisteminin hazırlanması konusunda açıklama yapan Huawei CEO’su Yu Chengdong, firmanın kendi çevresinde kullanabileceği bir işletim sistemin birkaç ay içerisinde hazır olacağını bildirdi.

Bu konuda elde edilen diğer haberlere göre söz konusu Huawei işletim sistem tüm Android uygulamaları ile uyumlu olacak. Bu konuda başka haberlere göre de bu konudauzman olan kişiler bu kadar kısa sürede Huawei’nin işletim sistemini hazırlaması çok zor olacaktır deniliyor.

HUAWEİ GOOGLE’A RAKİP OLUYOR

Huawei CEO’su Richard Yu geçen yıl verdiği bir röportajda Google ekosisteminde yer aldıklarını ama aslında kendi işletim sistemlerini de bir taraftan hazırladıklarını açıklamıştı. Huawei’in B planı olarak hazırlıklarını tamamlamak için yoğun mesai harcadığı Android işletim sisteminin yakın zamanda işlerine yarayacağı görünüyor.

ABD Ticaret Bakanlığı Huawei üzerindeki kısıtlamanın 90 günlük bir süre için askıya alınacağını duyurdu. Bu kararın ardından biraz nefes alacak olan Huawei, sonrası için hazırlıklarını yapmaya başladı.90 günün ardından ABD tarafından yeniden yasağın başlaması ile ülkemizde bulunan 4 milyon kadar Huawei kullanıcısı bu durumdan etkilenecek ve Android güncellemelerini Google üzerinden yapamayacak. Bu telefon kullanıcıları 90 gün sonra YouTube, Google Drive, Google Fotoğraf, Google Harita, Google Duo gibi uygulamaları kullanamayacak.