Horizon Worlds Tanıtıldı

Horizon Worlds Tanıtıldı
10:06 - Aralık 12 2021 Pazar

Horizon Worlds duyuruldu. Meta şirketi tarafından geliştirilen yeni yazılım, metaverse sistemini kullanıcılara sunmaya başladı.

Daha önce ismi Facebook olan Meta şirketi, yaptığı bir canlı yayında metaverse hakkında da detaylı bilgi vermişti. Sanal gerçeklik ve karma gerçekliği birleştirerek güzel bir ortam oluşturmaya çalıştığını ve gelecekte Facebook kullanıcılarının metaverse içerisinde yer alacağını belirten Meta, bu konuda yoğun bir çaba içerisinde olduğunu açıklamıştı. Firma, yapmış olduğu çalışma ile birlikte yeni adımlar atmaya çalışırken bazı uzmanlar bu fikirlerin bazı kısımlarının oldukça ütopik durduğundan söz etse de şirketin bu konuda kendine güveni bulunuyor gibi duruyor.

Horizon Worlds Karşımıza Çıkıyor

Meta şirketi tarafından geliştirilen bu uygulama, oyundan öte bir simülasyon sunuyor. Kullanıcılara farklı bir evreni getiren bu uygulamada pek çok şey insanların dikkatini çekmiş durumda. Şirket, aslına bakarsak daha öncesinde bu uygulamanın beta sürümünü sunmuştu. Şimdi uygulama daha fazla kullanıcıya açılmış oldu. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’da yer alan 18 yaş ve üzeri kullanıcıların katılabileceği bu ortam şimdiden pek çok kişinin ilgisini çekmiş durumda.

Horizon Worlds

Horizon Worlds uygulaması ile ilgili merak edilen sorulardan birisi bu uygulamanın ne işe yaradığı ve neler yapılabildiği. Daha önce Meta şirketi yaptığı tanıtımda metaverse hakkında çeşitli açıklamalar paylaşmıştı. Bu açıklamaların ardından bir süre bu konuda ciddi bir gelişme yapmayan şirket şimdi yayınlamış olduğu yazılım sayesinde kullanıcıların metaverse olarak isimlendirilen bu evrende vakit geçirmesini sağlıyor. Bu evrende kullanıcılar hem beraber yapılar oluşturabiliyor hem de oluşturulan alan üzerinde vakit geçirerek güzel anlar yaşayabiliyor.

Horizon Worlds’ün piyasaya sürülmesinin ardından metaverse coinlerinde ciddi bir yükseliş yaşandı. En çok yükseliş yaşayan coinlerden birisi olan GALA, %21’in üzerinde değer artışı ile karşılaştı. Dün sabah saatlerinde 0,47 dolar olan GALA bugün 0,62 doların üzerine çıktı. Keskin bir artış yaşayan bir diğer coin olan The Sandbox 4,97 dolardan 5,32 doların üzerine çıkmayı başararak değerine değer kattı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi