Hobi olarak başladı, talebe yetişemiyor

Hobi olarak başladı, talebe yetişemiyor
10:00 - Kasım 7 2020 Cumartesi

Züleyha Çetinkaya’nın (47) su kabaklarından yaptığı abajur ve süslemeler 7’den 70’e herkesi cezbetmektedir. Sanat atölyesine dönüştürdüğü evinde su kabakları sanat eserine dönüştüren Çetinkaya, Bafra Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne talepleri artırdı ve “Kabak İşleme Kursu” için onay aldı.

Çetinkaya, “Balkabağı maceram 2 yıl önce başladı. Samsun’da özel bir kurs olduğunu öğrendim. Yapabilir miyim merak ettim. Çok sevdim. Çok keyifli. Çok eğlenceli. zihnini tamamen boşalttı. Kendimi daha da geliştirmek için balkabağı yetiştirmeye başladım. “Kabakta hayal edemeyeceğin ve yapamayacağın hiçbir şey yok. Kabakta her şeyi tasavvur edebilirsiniz. Kurs için bu hafta halk eğitimi için başvurdum. Bu Bafra’da bir ilk olacak. Kursumuz önümüzdeki hafta kayıtları tamamladığımızda başlayacak. “

Yaptığı su kabakları için çok talep olduğunu belirten Çetinkaya, “Başka şehirlere gönderiyorum. Artık tek başıma yetişemiyorum. Bu yüzden öğrenci yetiştirmek istiyorum. Çok güzel bir ek gelir. insanlar. Maddi gelir gerçekten güzel.Fiyatlar 150 TL ile 350 TL arasında.Lahanaya göre fiyatlar benim motifime göre değişiyor.İnsanlar mutlaka bir şeyle uğraşmalı. Şu an çok kötü bir dönem… Salgın nedeniyle insanların psikolojisi çok kötü, mutlaka kendilerine bir hobi bulmalılar diye konuştu.

Ahmet Şükrü Uluçay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi