Hırsızlık şüphelileri yakalandığında ‘spor yapıyoruz’ dedi.

Hırsızlık şüphelileri yakalandığında ‘spor yapıyoruz’ dedi.
10:12 - Ağustos 2 2020 Pazar

Kovalamanın sonucunda 5 kişi başka bir mahallede yakalandı. Gardiyanlar, 10 bin TL içeren çantanın bir araçtan çalındığını ve hırsızların yakalandığı alanı ararken diğer hırsızlar tarafından atıldığını buldu. 5 şüpheli tutuklandı.

Olay, 06: 00’da Küçükçekmece Halkalı Caddesi ve Şehit Erdinç Duran Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Söğütlüçeşme semtindeki bir evin bir evin çaldığı bildirildikten sonra mahalle bekçileri yan sokaklarda çalışmaya başladı. Yakında elinde bavul bulunan 5 kişiyi gören gardiyanlar, şüphelileri durmaları için uyardı. ‘Dur’ uyarısına uymayan şüpheliler, bavullarla Halkalı Caddesi’nden İstasyon Mahallesi’ne kaçmaya başladı.

Yaklaşık 20 dakikalık kovalamaca sonucunda İstasyon İlçesi’nde Şehit Erdinç Duran Caddesi’nde 5 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden biri “spor yapıyorduk” derken, diğeri “kardeşim beni çağırıyordu, ben de koşuyordum” diyerek kendilerini savundu. Gardiyanlar, şüphelileri yakaladıktan sonra ellerini kelepçeledi ve tellerle çevrili çimenli alanda tuttu.

Şüpheliler tarafından çalınan malzemeyi ararken, başka bir yerden 10 bin TL çalıntı buldular.

Şüpheliler yakalandıktan sonra, mahalle gardiyanları, hırsızlar tarafından bir şey atıp alamadığını öğrenmek için yakalanan alanın etrafında arama yaptı. Bir süre sonra gardiyanlar çimlere gizlenmiş dolu bir çanta buldular. Çantayı kontrol eden ekipler, içinde 10 bin TL olduğunu gördüler. Durum polis ekiplerine bildirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda paranın Bakırköy Florya’daki bir araçtan çalındığı ve buraya diğer hırsızlar tarafından atıldığı öğrenildi.

Ekipler daha sonra kişileri gözaltına aldı ve polis karakoluna iki torba para aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Medeni Topaloğlu

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi