“HİLMİ BİLGİN’DEN ÜLFET AÇIKLAMASI BEKLİYORUZ”

“HİLMİ BİLGİN’DEN ÜLFET AÇIKLAMASI BEKLİYORUZ”
22:56 - Mart 19 2019 Salı

2012 yılında yapılan bir ziyareti bugün yapılmış gibi servis eden gizli eller konu Ülfet olunca sessizliğe bürünüyor. Sosyal medyanın son günlerdeki popüler konusu Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin’in Ülfet kuruculuğu iddiaları ile ilgili.

Ülfet Hukuk Derneğinin Hilmi Bilgin’in önderliğinde kurulduğu, derneğe üye olmak istemeyen bazı avukatların zorla üye yapıldıkları, yine bazı avukatların devam eden mahkemeleri ucu Pensilvanya ’ya dayanan dernekleri vasıtasıyla etkilemeye çalıştıkları gibi çok vahim iddialar var.

foto1.jpeg (860×440)

Ülfet 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından KHK ile kapatılan derneklerden biri. Kurucularının tamamı hakkında mahkeme süreci başladı.

Bir kişi hariç…

Evet, bildiniz…

Hilmi Bilgin hakkında hukuki olarak hiçbir işlem yapılmadı. Üstelik ifadesine başvurulan avukatların neredeyse tamamı derneğin kurucusunun Hilmi Bilgin olduğunu söylemelerine rağmen.

O dönem milletvekili olan Bilgin doğal olarak dokunulmazlığa sahip. Ancak Bilgin’in milletvekilliği sona erdiğinde de kimse dokunmaya cesaret edemedi.

Sanki gizli bir el Bilgin’i koruyor, Bilgin’e dokunanı yakıyordu. Önce Adalet Bakan yardımcısı yapıldı.

Yetmedi, Sivas halkının önüne belediye başkan adayı olarak sunuldu. Kamuoyundaki rahatsızlığı teşhis eden Ak Parti il teşkilatı konuyu birkaç kez genel merkeze taşıdı. Adayın değiştirilmesi talebinde bulunuldu. Ancak yine devreye o meşhur gizli el girdi ve teşkilatlardan gelen tüm talepler reddedildi.

Bu arada bir dönem Adalet Bakanlığı da yapan hemşehrimiz Şakir Şeker, Hilmi Bilgin’le ilgili yeni birtakım iddialarda bulundu. Yürekli bir savcının Bilgin hakkında soruşturma açmaması için hiçbir neden bulunmadığını ifade etti.

Şimdi Sivas kamuoyu beklenti içinde. Hilmi Bilgin’in Ülfet’le ilgili en küçük bir açıklama yapmaması eleştirilere neden oluyor.

Kamuoyu Bilgin’den bir televizyon kanalına çıkıp açıklama yapmasını bekliyor.

Seçimlere daha 10 gün var. Bilgin’in kalan 10 gün içinde gerek Ülfet derneğiyle ilişkisi üzerine gerekse eski Adalet Bakanı Şakir Şeker’in iddialarıyla ilgili bir açıklama yapıp yapmayacağı ise bilinmiyor.