Heyecan tutkunu motorcular parkur yapılmasını istiyor

Heyecan tutkunu motorcular parkur yapılmasını istiyor
13:41 - Mart 18 2019 Pazartesi

Sivas’ta farklı mesleklerde çalışan ve ortak noktaları motosiklet kullanmak olan kişiler bir araya gelerek bir grup oluşturdular. Bu grubu oluşturan kişiler Sivas’ta kullanabilecekleri bir parkur hazırlanmasını istiyorlar.

Doktor, öğretmen, mühendis gibi farklı mesleklerde çalışan birçok motosiklet sever bir araya gelerek bir grup kurdular. Yiğido Enduro Motor adını verdikleri kulüpte belli zamanlarda bir araya gelerek motosikletleri ile heyecanlı gösteriler yapıyorlar. Grup üyeleri trafiğe kapalı alanda çok zorlu hareketleri yapmaya çalışıyorlar. Motorları ile çok zorlu olan parkurları aşan motorcular dik mekanları bile çıkmayı başarıyorlar. Bu çalışmalarını çok iyi olmayan alanlarda gerçekleştiren motorcular profesyonel parkurların yapılmasını istiyorlar. Böylece çok daha güvenli alanlarda gösterilerini yapabileceklerini belirttiler.

Yiğido Enduro Motor Kulübü üyeleri bu işi bir spor olarak yaptıklarını ve bu sporun gelişmesi için Sivas’ta uygun çalışma alanları bulamadıklarını ifade ediyorlar. Grup üyeleri motorları ile güvenli bir şekilde çalışma yapabilecekleri parkur isteğini yetkililere ilettiler. Grup adına İngilizce Öğretmeni Olcay Atmin konuşarak, “Enduro sporu bir motor sporudur. Diğer motor sporlarında farkı doğada yapılmasıdır. Doğada zor koşullarda motorumuzla geziler düzenliyoruz. İlk bakışta herkes bu sporu zor ve tehlikeli spor olarak addediyor fakat gerçekten kolay bir spor çünkü kullandığımız motorlar gerçekten teknolojik ve güçlü makineler. Kontrolü kolay olan makineler. Koruyucu ekipmanlarımızı sağlam giydiğimiz takdirde, ekibimizde tecrübeli ise gerçekten zevk alabileceğimiz bir spor. Sivas şartlarında düşündüğümüz zaman Sivas kışları uzun geçen soğuk iklimi ile tanınmış bir şehir. Dört mevsim yapabileceğimiz bir spor ne diye soracak olursanız ben kesinlikle enduroyu tavsiye ederim çünkü Sivas’ımızın dört bir tarafı dağlarla çevrili ve bu sporu yapmaya çok müsait. Atlamaktan hoplamaktan zıplamaktan hoşlanan genç arkadaşları özellikle bu spora davet ediyorum. Yiğido enduro motor spor kulübü olarak biz yetkililerden özellikle yerel yöneticilerimizden bu sporu yapmamız için uygun bir pist istiyoruz. Bununla ilgili çalışmalar başlattık. Pistimizin çizimlerini tamamladık” dedi.