Tarihi Hevük Kalesi’nin gizemi çözülemedi

Tarihi Hevük Kalesi’nin gizemi çözülemedi
11:43 - Kasım 16 2020 Pazartesi

Sivas merkeze bağlı Beştepe köyünde yer alan ve Sivas Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından sit alanı ilan edilen Hevük Kalesi keşfedilmeyi bekliyor.

Sivas kent merkezine 30 km. mesafedeki Beştepe köyü sınırları içerisinde bulunan Hevük Kalesi gizemli yapısı ve tarihi sebebiyle özellikle tarihçiler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Bölgede anlatılan rivayetlere göre Ertuğrul Gazi, Çarmagon Noyan’ı Boğa Öyüğü Savaşında kalenin ön kısmında yendi. Bir diğer rivayet ise Hititler ve Bizanslıların tarihte bu kaleyi kullandığı şeklinde bölge halkı tarafından dile getiriliyor. Kaleye gizem katan en büyük özellik, giriş kapısının dışardan gözükmemesi ve iç tarafında basamaklardan oluşan bir tünelin bulunması. Bu tarihi özelliklerine ve gizemine rağmen Hevük Kalesi’nin defineciler tarafından tahrip edilmesi ise bölge halkı tarafından büyük tepkiyle karşılanıyor.

Beştepe köyü sakinlerinden Emre Eser, kalenin hep Ertuğrul Gazi’nin Çarmagon Noyan’ı yendiği kale olarak söylendiğini ama maalesef kalenin şu anda defineciler tarafından tahrip edildiğini söyledi. Ayrıca kalenin gerekli bakım ve onarımlarının yapılarak turizme kazandırılması gerektiğini aktardı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi