Her 5 Yetişkinden Biri Uyuşturucu Kullanıyor!

Her 5 Yetişkinden Biri Uyuşturucu Kullanıyor!
18:35 - Nisan 18 2022 Pazartesi

Dünya’da her 5 yetişkinden birinin uyuşturucu kullandığına dair veriler, uyuşturucuyla mücadelenin önemini ortaya çıkarıyor. Sivas’taki Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı, bu konu üzerinde durdu!

Sivas’ta ‘’Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’’ düzenlendi. Sağlık Bakanlığı ‘’Ben Olsaydım’’ sloganı çerçevesinde uyuşturucuyla mücadele projesi hayata geçiriyor. Bu kapsamda Sivas Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ‘’Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’’ başlatıldı. Toplamda 3 gün sürecek olan çalıştayda uyuşturucuyla mücadele için yapılacak olanlar gözden geçirilecek. Bu kapsamda çalıştaya güvenlik birimleriyle birlikte, sivil toplum kuruluşları ve uzmanlar da katılım gösteriyor.

Çalıştayın açılışında konuşma yapan Sivas Valisi Salih Ayhan; Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı’nı verimli geçmesini hedeflendiklerini belirterek; bağımlılıkla mücadele noktasında çözüm yollarının bulunmasının önemli olduğunu ifade etti. Bu çalıştaya katılımın fazla olmasının önemli olduğunun altını çizen Ayhan; uyuşturucuyla mücadeleye önem verdiklerini de belirtti. Öte yandan çalıştayda dünya nüfusunun yetişkinlerde 5’te birinin uyuşturucu madde kullandığına vurgu yapıldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi