Fedakar hemşirelerin talepleri açıklandı

Fedakar hemşirelerin talepleri açıklandı
15:44 - Nisan 15 2020 Çarşamba

Korona virüsüne karşı verilen savaşta doktorlarımızla birlikte en ön safta yer alan fedakar hemşireler, sosyal medya üzerinde yaşanan bilgi kirliliğinin son bulmasını istedi.

1 aydır devam eden süreçte hem ailelerine zaman ayıramayan, hem onlara virüs bulaştırma riski taşıdığı için tedirgin olan, bunların yanında kendileri de hastalanabilecek olmalarına rağmen fedakarca mesleğini ifa eden hemşirlerin taleplerini Türk Hemşireler Derneği Başkanı Prof. Dr. Sevilay Şenol Çelik bildirdi.

Sevilay Şenol Çelik yaptığı açıklamada hemşirelerin endişe ve korku içinde bulunduğunu belirterek Sağlık Bakanlığından bazı taleplerini sıraladı. Öncelikle Bilim Kurulunda hemşirelerin de yer alması gerektiğini söyleyen Çelik, 32 bin kişilik istihdama ilişkin somut adımların atılarak sağlık ordusuna bu katkının bir an önce katılım sağlaması gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarına psikolojik desteğin de verilmesi gerektiğini söyleyen Çelik sosyal medyada yer alan bilgi kirliliğinin de sonlandırılarak vatandaşlara doğru bilgilendirmenin yapılmasını istedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi