HDP önündeki ailelerin evlat edinme nöbeti ilk yılını geride bıraktı

HDP önündeki ailelerin evlat edinme nöbeti ilk yılını geride bıraktı
13:00 - Eylül 3 2020 Perşembe

3 Eylül 2019’da farklı illerden Diyarbakır’a gelen ve çocuklarının terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan aileler, ilk yılından sonra da devam ediyor.

ALAKALI HABERLER

Diyarbakır’daki evlat edinme değişimiyle ilgili aileye müjde

7 yıl önce 17 yaşındayken kaçırılıp dağa kaçırılan Ceylan Tekin için oturma eylemi devam ediyor. Türkan Mutlu, tam bir yıldır burada olduklarını söyledi. Mutlu, 10 yıl sonra çocukları gelene kadar eylemlerine devam edeceklerini belirterek, “Bu çadıra 16 ailenin çocukları geldi. 16 anne gülümsedi. Umarım bize gülecektir. Bugün davamızda haklıyız. PKK veya HDP’ye ait hiçbir şey istemiyoruz. Hak ettiğimizi istiyoruz, çocuklarımızı istiyoruz. Biraz vicdanları varsa, bizi görürlerse oğullarımızı göndersinler. Yeterli. 7 yıldır oğlumdan acı çekiyorum. 7 yıldır kızımı bırakmadım. Bu Diyarbakır protestosunu gördüğümden değil ama 7 yıldır evde değilim. Evde kalmadım, her yere başvurdum. Irak’a kadar gittim. Onların içine kadar gittim, kızımı bırakmayacağım ”dedi.

Aileler evlat edinilmelerinin ilk yılına girerken, bugün evlat edinme vardiyasındaki ailelerden Fahrettin Akkuş, oğlu Erkan Akkuş’un teslim olduğu haberini aldı. Şimdiye kadar 16 ailenin çocuğu oldu.

Evlat edinme nöbetine bir aile daha katıldı

HDP Diyarbakır İl Müdürlüğü önünde çocuklarının PKK terör örgütü mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla başlatılan koruyucu nöbete bir aile daha katıldı.

Muş Bulanık’tan Anne Ribabşa Baykara, 7 yıl önce 17 yaşında çobanlık yapan oğlu Azat Baykara için oturma eylemine katıldı. Anne Baykara, oğlunun HDP tarafından götürüldüğünü ve oğlunu HDP’den istediğini söyledi. Baykara, “Oğlum çobana ve tarlalara bakıyordu. Gözlerim yollarda, gelip bana bakmasını bekliyor. Tek beklentim oğlumun gelmesi. Evimin kapısını kapatıp geldim. Allah tüm annelerin kalplerini yeşillendirsin, umarım benimki yeşerir. Çaresizim ”dedi.

Rıdvan Kılıç – Sedat Irmak – Murat Başal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi