HDP il başkanı cezaevindeki teröristlere fitre gönderdi

HDP il başkanı cezaevindeki teröristlere fitre gönderdi
11:00 - Ekim 20 2020 Salı

Şüpheliler arasında yer alan HDP belediye heyeti Hamit Taşdelen’in de PKK’nın Suriye uzantısı PYD / YPG’ye maddi destek sağlamak amacıyla kurban derisini HDP’ye bağışladığı belirlendi.

Kars’ta sözde belediye başkanı eşbaşkanı Şevin Alaca ve il başkanı Cengiz Anlı’nın da aralarında bulunduğu 16 HDP yöneticisinin tutuklandığı PKK / KCK soruşturmasının detayları ortaya çıkmaya devam ediyor. Bağış adı altında toplanan paraların yanı sıra fıtrat ve kurban derilerini de organizasyona destek olarak kullandıkları belirlendi.

Hapishanelerdeki teröristlere para ver

Şüphelilerden HDP İl Başkanı Cengiz Anlı ile ilgili soruşturmada dikkat çekici detaylar yer aldı. Anlı, Ramazan ayında topladığı fitre parasını terör suçlarından cezaevine girenlere gönderdi. Bununla ilgili telefon görüşmeleri de dosyalandı.

Teröristlerin cesetlerini topladı

Öte yandan Kars kırsalında etkisiz hale getirilen örgüt mensuplarının ailelerinin cenazeyi almak için her seferinde şüpheli Cengiz Anlı’yı aradığı belirlendi. Şüphelinin, Nisan ayında etkisiz hale getirilen MLKP üyesi Sinan Güneş adlı örgüt mensubunun cesedinin alınmasıyla ilgili telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Öte yandan, güvenlik güçleri ile 8 Şubat’ta çıkan çatışmada etkisiz hale getirilen Ömer Oran adlı teröristten ele geçirilen belgelerde şüphelinin isim ve telefon bilgilerinin bulunduğu belirlendi.

Örgü kurban derisi

Yine şüphelilerden biri olan Kars Digor HDP Belediye Meclisi Hamit Taşdelen’in PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD / YPG’ye maddi destek sağlamak amacıyla kurban derisini HDP’ye bağışladığı ortaya çıktı. Ayrıca Taşdelen’in Kağızman ilçesine bağlı Çemçe bölgesinde silahlı örgüt mensupları ile temas halinde olduğu ve örgüt mensuplarının yiyecek ve yiyecek vb. Bulundurduğu vb. Lojistik malzeme taşıdığına dair açıklama olduğu öğrenildi. .

Avrupa’dan gelen bağışların kayıtları yok edildi

Kovid-19 salgını kapsamında PKK ve HDP’nin koordineli olarak topladığı sözde yardım parasına ilişkin Kars Belediyesi kayıtlarının yok edildiği ortaya çıktı. Bununla ilgili olarak Kars Belediye Başkan Yardımcısı Muzazer Çağrıtekinci ve belediyenin bilişim bölümünde çalışan Ersin G.’nin görüşme kayıtları da dosyadaydı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çağrıtekinci ile belediye personeli arasında yapılan görüşmeye göre Ersin G., yurt dışından gelen yardım ve bağış maillerini sistem üzerinden sildi. Bunun üzerine Ersin G.’nin bilgisayarının soruşturma altında olduğu belirtilirken, belediye tarafından disiplin süreci başlatıldığı öğrenildi.

Üniversiteden organizasyona işe alım sağlar

2014 yerel seçimlerinde belediye başkanları, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerinin Kars ve ilçelerindeki terör örgütü PKK tarafından belirlendiği de soruşturma dosyasına dahil edildi. Şüpheliler arasında HDP Kağızman Partisi üyesi Hazal Ağdeve’nin örgüt üyeleri tarafından belirlenen isimlerden biri olduğu ve bununla ilgili açıklama yapıldığı kaydedildi. Gözaltına alınan Ağdeve’nin Kağızman ilçesine bağlı Çemçe ilçesinde örgüt mensuplarının talimatlarını alıp üniversite öğrencilerine aktardığı ve organizasyon için üniversite öğrencilerinden personel sağladığı belirtildi.

Bayazıt Cebeci

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi