HDP binasından PKK belgeleri yayınlandı

HDP binasından PKK belgeleri yayınlandı
13:00 - Kasım 6 2020 Cuma

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 22 Ekim’de HDP il binasına terör operasyonu düzenlendi. Binada yaklaşık 7 saat arama yapan güvenlik güçleri, suç unsuru olduğu düşünülen bilgisayar, dijital cihaz ve bazı belgelere el koydu. Yapılan aramalar sırasında gizli bir bölmede saklanan bir defter de bulunan güvenlik güçleri, kitabın PKK’lılar ve aileleri hakkında bilgiler içerdiğini belirledi. Kitapta adı geçen PKK’lı teröristlerin bir kısmının güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda öldürülen örgüte üye olduğu, bir kısmının ise hayatta olduğu belirtildi.

Evlat edinme vardiyasındaki ailelerin çocuklarının isimleri de açıklandı

Defterde, PKK’lılar tarafından kaçırılan çocuklarını geri almak için HDP’nin önünde nöbet tutan ailelere ilişkin bilgiler de bulundu. Kitabı inceleyen ekipler, evlat edinme vardiyasına katılan ailelerin çocukları hakkında bilgi buldu. Kitapta ailelerin çocuklarının evlat edinme vardiyasına ilişkin kod isimleri ve bilgilerine yer verildiği belirlendi. Yapılan incelemede, terör örgütü PKK’ya katılımın HDP üzerinden gerçekleştirildiği somut olarak ortaya çıktı.

HDP’ye yönelik operasyonda gözaltına alınan HDP Diyarbakır İl Başkanı Zeyat Ceylan ve yardımcısı Hülya Alökmen Uyanık, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aydın Yorat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi