Hayvanseverler: Mama Ve Su Koymayı İhmal Etmeyin

Hayvanseverler: Mama Ve Su Koymayı İhmal Etmeyin
00:00 - Aralık 24 2021 Cuma

Sivas’ta son haftaların en soğuk gecesinin bugün ve yarın gece olması bekleniyor. Hava sıcaklığının -26.6 derecelere düştüğü İmranlı’da termometreler donarken, Sivas’ta yaşayan hayvanseverler ise vatandaşları uyardı. Hava sıcaklıklarının çok soğuk derecelere düşmesi nedeniyle kedi ve köpeklerin zayıf düşebileceğini belirten hayvanseverler, “Sivas’ın -26 dereceleri gördüğü günlerden geçiyoruz. Kar yağışının etkisiyle sokak hayvanları daha çok zayıf düşüyor. Kapılarınızın önüne ıslanmayacak kapta mama ve su koyarak sokaktaki hayvanlara destek olabilirsiniz” duyurusunda buludular.

Sivas’ta başta kangal köpeği olmak üzere çok sayıda kedi ve köpeğin olduğunu belirten hayvansever, Vildan Öztürk isimli vatandaş, “Herkes kapısının önüne bir kap mama ve su koysa, sokak hayvanlarının soğuktan zayıf düşmesi ve dirençlerinin azalması büyük oranda önlenebilir” dedi.

Çok sayıda vatandaşın sokak hayvanları için mama ve su konusunda duyarlı olduğu Sivas’ta sokak hayvanları için belediyeler tarafından da çeşitli projeler yürütülüyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi