Hayali drone’la kar payı dolandırıcılığında 2 milyon TL’yi aşan vurgun

Hayali drone’la kar payı dolandırıcılığında 2 milyon TL’yi aşan vurgun
11:00 - Kasım 19 2022 Cumartesi

Edinilen bilgiye göre, Trabzon’da G.B. adlı bir kadının dizi ve film setlerine drone kiralama veya satışına aracılık ederek kar payı dağıtma vaadiyle bir çok vatandaştan para topladığı ve drone aldığını iddia ederek vatandaşların hesaplarına aydan aya ödediği kar payı ödemesini aksatması üzerine 10’u aşkın vatandaş dolandırıldıkları iddiasıyla emniyet ve adli makamlara başvuruda bulundu.

Kar paylarının G.B. tarafından ödenmesinde aksaklık yaşanması üzerine şikayetçi olan vatandaşlar, G.B.’nin gerçekte drone alımı yapmadığı halde, hayali drone algısı ile bir müddet kar payı dağıtarak dolandırıldıklarını öğrendiler.

Fenomen gelin Hanife’yi de dolandırmış

Olayın mağdurları arasında 2019 yılında Kemal Ayvaz ile hayatını birleştirerek Trabzon’da yaşamını sürdüren fenomen gelin Hanife ile eşi Kemal Ayvaz’ın da olduğu öğrenilirken, mağdur vatandaşların emniyet ve adli makamlara başvurusu sonrasında G.B. adlı kadın hakkında Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan, mağdur olmasına rağmen emniyet ve adli makamlara şikayet başvurusu yapmayan vatandaşlar da olduğu bilgisi edinilirken, mağdurların sayısının ve dolandırıcılığın boyutunun artacağı öğrenildi.

Bekir Koca

 

iha.com.tr üzerindeki haberler özet şeklinde yayınlanmaktadır. Haberin video, fotoğraf ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi