Havaların Soğumasıyla Sivas’ın Hava Kalitesi “Düştü”

Havaların Soğumasıyla Sivas’ın Hava Kalitesi “Düştü”
16:08 - Kasım 21 2021 Pazar

AccuWeather tarafından hazırlanan ve güncellenen ‘Hava Kalitesi Tahmin Raporu” son günlerde Sivas genelinde hava kalitesinin düştüğü uyarısını göstermeye başladı. İnternet sitesi tarafından izlenen çok sayıda parametreye göre değerlendirilen hava kalitesinde Sivas’ın merkezi ve ilçelerinde hava kalitesinin orta düzeyde olduğu ve sağlıklı yetişkinler için kötü etki beklenmediği belirtilirken, çok hassas kişiler ve küçük çocukların hava kalitesinden “olumsuz etkilenebileceği” belirtildi.

Hava kalitesinin yaz aylarında iyi durumda olduğu Sivas’ta büyük bir farklılık yaşanmadığı belirtilirken, hava sıcaklıklarının büyük oranda düşmesiyle birlikte artan soba ve ısı araçlarının kullanımıyla havadaki kalitenin diğer illerde olduğuna benzer şekilde düştüğü açıklandı.

Hava Sıcaklıkları Düştükçe Kalite Bozuluyor

Çok sayıda il ve ilçede sıcaklıkların kış aylarında düşmesi ve çeşitli ısı araçlarının kullanımıyla birlikte Türkiye’de hava kalitesinde düşüş gözlemleniyor. Sadece Türkiye ile sınırlı olmayan bu duruma özellikle soba ve diğer araçların çevreye yaydığı karbonmonoksit ve çeşitli gazların sebep olduğu tahmin ediliyor. Bilim adamlarına göre Türkiye hava kalitesi konusunda en iyi durumda olan ülke değil ancak çok sayıda ülkeye göre iyi hava kalitesine sahip.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi