Havaların Soğuması ‘Bitkisel Çay’ Talebini Patlattı

Havaların Soğuması ‘Bitkisel Çay’ Talebini Patlattı
23:52 - Aralık 23 2021 Perşembe

Sivas’ta hava sıcaklığının -26.6 derecelere kadar düştüğü son günlerde çok sayıda vatandaşın hastalıklara karşı korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için ilk gittiği yer aktarlar oldu. İl merkezinde son günlerde aktarların satışlarının patlama yaşadığı belirtilirken, kış çayı, papatya çayı ve ıhlamur talebinde son ayların en yüksek talebinin son 2 hafta içerisinde gerçekleştiği tespit edildi.

Sivaslıların büyük bölümünün ilk tercihinin doğal ve bitkisel ürünler olduğunu belirten Sivas’ta aktar dükkanı sahibi Kerim Genç isimli esnaf, “Sivas’ta her yıl kış aylarında en çok ıhlamur ve kış çayı olmak üzere çok sayıda bitkiden elde edilmiş ürün tüketiliyor. Bu yıl coronavirüs nedeniyle daha fazla talep var. Son 2 hafta içerisinde satışlar önceki haftaların en yüksek seviyesine yükseldi. Fiyatlarımız oldukça uygun” açıklamasında bulundu.

Fiyatlar Arttı

Son dönemde fiyatların maliyetlerin yükselmesinden ötürü arttığını belirten Genç, “Ihlamur ve diğer ürünler geçen yıla göre zamlandı. Fiyat artışlarında ürün arzındaki azalma etkili oluyor” dedi. Sivas’tan Türkiye’nin birçok iline ‘kış çayı’ gibi bitkisel ürünler gönderdiklerini belirten Genç, “Türkiye geneline bitkisel ürünler gönderiyoruz, internetten en çok dinlendirici kış çayları tercih ediliyor” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi