Hava Sıcaklıklarının Düşmesi Çiftçileri Hareketlendirdi

Hava Sıcaklıklarının Düşmesi Çiftçileri Hareketlendirdi
23:18 - Kasım 24 2021 Çarşamba

Sivas’ın çok sayıda ilçesinde hava sıcaklıklarının akşam saatlerinden itibaren 0 derecenin altına düşmesiyle birlikte il genelinde çiftçiler için yoğun bir dönem başladı. Başta sera ve ekinlerini korumak için çeşitli önlemler alan Sivaslı çiftçiler, aldıkları önlemler sayesinde ekinlerinin zarar görmesini engellerken hayvanlar için de ekstra önlemler alındı.

Hava sıcaklıklarının geç saatlerde -10 derecelere vardığı Sivas’ta hayvan üreticilerinin aldığı en büyük önlemlerden bir tanesi ısınma ile ilgili alınan önlemler oldu. Özellikle yavru hayvanların soğuk hava şartlarına dayanmasının mümkün olmadığını belirten hayvan yetiştiricileri, bununla ilgili aldıkları önlemleri tek tek anlattılar.

“Soba Kuruluyor, 24 Saat Nöbet Tutuluyor”

Çiftçi ve hayvan üreticileri, gece geç saatlerde hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle gündüz saatlerinden itibaren önlemler alındığını belirterek, ağırlarda ısıtma koşullarının iyileştirildiğini ve zaman zaman sobaların yakıldığını belirtti.

Seraların içerisinde de ısıtıcıların çalıştırıldığı Sivas’ın çok sayıda bölgesinde çiftçilerin maliyetinin bu kış soğuklar ve artan maliyetler karşısında çok daha fazla olacağı paylaşıldı. Çiftçi ve hayvan üreticilerinin büyük bölümü desteklerin özellikle bu kış daha fazla olması isteklerini yetkililere iletirken, kuraklık ödemelerinin de 2021 sonundan önce yatırılması öngörülüyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi