Hatalı baskı 50 bin TL’ye 50 TL satışa çıktı

Hatalı baskı 50 bin TL’ye 50 TL satışa çıktı
11:00 - Kasım 14 2020 Cumartesi

Taksicilik yapan iki çocuk babası Hasan Kuvat (51), arabasına binen müşterilerden birine 50 TL’lik fatura verdi. Parayı diğer madeni paraların arasına koyan Kuvat, paraları alışveriş için cebinden çıkardığında 50 liralık banknotun sağ üst köşesinde ‘0’ olmadığını fark etti. Önce paranın sahte olduğunu düşünen ancak daha sonra bankaya incelettiren Kuvat, bunun hatalı bir baskı olduğunu öğrendi. Son dönemde artan yanlış basılan paraya ilgi olduğunu internette yaptığı araştırmalardan öğrenen Kuvat, banknotun tahsilat değeri olduğunu düşünerek 50 bin liraya satışa çıkardı.

“İlk başta sahte olduğunu düşündüm”

Parayı hangi müşterinin verdiğini bilmediğini belirten Kuvat, “Bugün cebindeki paraya şans eseri baktım ve bu 50 lirayı fark ettim. İlk başta sahte olduğunu düşündüm. Sonra benzer haberler gördüm. Orijinali araştırmak istedim. İnternet üzerinden araştırma yaptığımda bunların merkez bankasının yaptığı bir hatadan kaynaklandığını öğrendim. Çünkü sahte değil ve kesinlikle merkez bankasından çıktı ama sadece yanlış bir şekilde ”.

“50 bin liraya vereceğim”

Gerçeği öğrenince kafasına talih kuşunun takıldığını düşünen Kuvat, “Ben de kendi düşünceme göre bana bir servet kuşu kondu dedim. Çünkü araştırdığımda büyük miktarlarda para verildiğini gördüm. Bunu da 50 bin liraya alıcısına veriyorum. Parayı hangi yolcunun verdiğini bilmiyorum. Sadece alışveriş yapmak için cebimden bozuk paraları çıkardığımda, paranın orada sahte olduğunu düşündüm. Ancak sonradan paranın sahte olmadığını gördüm, bankanın yanlış basmasından kaynaklandığını öğrendim ”dedi.

Erkan Koyu – Rıdvan Yeşilırmak

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi