Hastanede korku anları

Hastanede korku anları
15:12 - Ağustos 18 2020 Salı

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde salgın tedbirleri kapsamında refakatçi eşliğinde özel hastaneye giremeyen kişi, geldiği hastanede yakınlarını toplayarak güvenlik görevlileri ve doktorları darp etti.

Olay, dün Körfez Güney Mahallesi Albay Sokak’ta bulunan Körfez Marmara Hastanesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre SY isimli şahıs, eşiyle birlikte tedavi olmak üzere özel hastaneye geldi. Hastane güvenlik görevlisi Ali Terzioğlu girmek istediğinde, SY’yi pandemik önlemler nedeniyle hastaneye refakatçi götürmediklerini söyleyerek sadece içeri girmesi gerektiğini söyledi. Uyarılara rağmen hastaneden ayrılmayan SY tedavisinin ardından ağabeyi ve yakınlarını yanına alarak güvenlik görevlisi ve doktoru demir parmaklıklar ile darp etti.

3 saat sonra akrabalarıyla geldi ve sağlık çalışanlarına saldırdı.

Dışarı çıkan SY, ağabeyiyle birlikte eve gitti ve yanında götürdüğü 4 kişiyle hastaneye döndü. Hastaneye giren kişi, güvenlik görevlisi Ali Terzioğlu ve Başhekim Op. Dr. Ufuk Şenel’e saldırdı. Saldırganlara direnen güvenlik görevlisi ve doktor, aldıkları darbelerle yaralandı. Op. Saldırı sonucu burnu kırılan kişinin. Dr. Ufuk Şenel’in 3 gündür omzu kaldırılan ve vücudunda darplar olan güvenlik görevlisi Terzioğlu, 20 günlük işsizlik raporu aldı.

Pandemik önlemler konusunda uyarıdan sonra dayak yediler

Olaydan sonra Op. Dr. Ufuk Şenel ve tüm hastane personeli hastanenin önünde toplanarak saldırıyı protesto etti. Saldırıyı anlatan Şenel, “Hastalarımızdan biri dün sabah eşiyle muayene olmak için hastanemize geliyor. Covid-19 önlemleri ve Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda hasta yakınlarını hastanemizde yanlarında götürmüyor, hastane personeli olarak yardımcı oluyoruz. Güvenlik görevlimiz bu kuralı hasta yakınlarına iletir. Ancak hasta yakını bunu kabul etmek istemez ve bir şekilde hastaneye girer. Doktor arkadaşlarımızla süreci hızlandırmak ve hastayı hızlı bir şekilde göndermek istiyoruz. Hasta işini bitirdikten sonra bir şekilde tehdit ederek hastanemizden çıkar. Yaklaşık 2-3 saat sonra 5-6 kişiyi yanlarına alıp toplu halde hastaneye girdiler ve güvenlik görevlimize metal sopalarla saldırdılar. Ali, beyin omzunun dışarı çıkmasına neden oluyor dedi.

Doktor 3 gün güvenlik 20 gün raporu aldı

Saldırının ardından beyaz kodu açıkladıklarını belirten Şenel, “Beyaz kod ekibi olarak Sinan ve ben olay yerine geldiğimizde halk çılgınlığını sürdürüyordu. Acil servisin girişini kapatmamak için onları dışarı çıkardık ama çılgınlıklarını sürdürdüler. Ve yine bize saldırdıklarında, kişilerden biri burnuma ve çeşitli yerlerine çarparak burnumun kırılmasına neden oldu. Güvenlik görevlimizin omzu yerinden çıktı, ameliyat olduk ve omzuna anestezi uygulandı. Yaklaşık 20 gündür rapor edildi ”.

Hastane parmaklıklarını söküp çalışanları dövdüler

Saldırganların hastane girişindeki demir parmaklıkları kaldırarak kendilerini darp ettiklerini anlatan Op. Dr. Şenel, “Daha sonra öğrendiğimiz kardeşlerini topluyorlar ve düzenli bir şekilde geliyorlar. Hastanemizin girişindeki metal koruma parmaklıklarını kaldırarak güvenlik görevlisine saldırıyorlar. Daha sonra dışarıda çok sayıda bize saldırdılar. Güvenlik kameralarında da görüntüler mevcuttur. Bunları da gerekli yargı birimlerine ilettik. Şahıslar gözaltına alındı, kararları bekliyoruz ”dedi.

“Elbette, bizi çalışmaktan alıkoyan olayları kınamak istiyoruz.”

Bu tür saldırıların sağlık çalışanlarını çalışmaktan caydırdığını belirten Şenel, “Pandemi sürecinde Sağlık Bakanlığı öncülüğünde ciddi bir mücadele yürütülüyor. Çalışanlarımızın ve tüm kurumların bize yardım etmesini beklerken, bizi çalışmaktan alıkoyan bu tür olayları kınamak istiyoruz. Biz de bu olaylarla karşılaşmak istemiyoruz. Bu eylemi tüm sağlık profesyonelleri adına yapıyoruz. Aksi takdirde yarın başka bir arkadaşım ya da başka bir sağlık memuru bu olaylarla karşılaşınca ben de aynı üzüntüyle karşılaşacağım ”dedi.

Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı

Saldırı anı hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde SY, hastaneye gelen güvenlik görevlisi tarafından uyarılıyor. Uyarılara aldırış etmeyen SY Hastanesi, tedavisinin ardından dışarı çıkıyor ve bir süre sonra yakınları ile hastaneye geri dönüyor. Hstane’nin önündeki barları parçalayan kalabalık, güvenlik görevlisini ve onu çıkarmaya çalışan doktoru darp etti.

Saldırganlar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi

Öte yandan olaydan sonra SY ve kardeşi gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili bir kişi aranıyor. Olaya çok üzülen Körfez esnafları yaptıkları çiçeklerle hastane yönetimine dileklerini iletti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi