Hapisten çıktı, sarı çakmağını altın olarak sattı

Hapisten çıktı, sarı çakmağını altın olarak sattı
13:00 - Kasım 26 2020 Perşembe

Edinilen bilgiye göre HK (65) isimli müşteki polis karakoluna giderek eski Devlet Hastanesinin çevresine gelerek, birisinin elinde külçe altın olduğunu ve onu bir yerde satabildiğini birbirinden habersiz olarak geldi. uygun fiyat ve ikinci kişi karısına para vermesi durumunda kendisini kuyumcu olarak tanıttı. Şikayetçi, paylaşabileceğini söyleyerek kendisine gösterilen külçe altını 3.700 liraya şikayet etti ve külçe altını kuyumcuya gösterdiğinde altın görünümlü çakmak çıktı.

Daha önce sarı jelatine sardığı mermeri külçe altın olarak sattı.

Şikayet üzerine çalışmalara başlayan Yandol Bürosu İl Emniyet Müdürlüğü, olayın gerçekleştiği alandaki tüm güvenlik kameralarını izledi. Yapılan araştırmalar sonucunda, kişilerin daha önce benzer olaylara ait sabıka kayıtları vardı, M.Ç. ve M.Ş.Ç’nin kardeş olduğu tespit edildi. Bunun üzerine şahısların adreslerine operasyon yapan ekipler, 2 kardeşi gözaltına aldı. Sanıklardan M.Ş.Ç.’nin sarı jelatinle sarıldığı mermeri 2 ay önce külçe altın olarak sattığı ve cezaevinden çıktığı ortaya çıktı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen kişiler, çıkarıldıkları mahkemece ev hapsine mahkum edildi.

Öte yandan, yaşlı adamı dolandıran kişilerin anları güvenlik kameralarına yansıdı. Kamera kayıtlarına göre yolda yürüyen şikayetçi adamın koluna giren iki kardeş, sarı çakmağı altın olarak satmaya çalışırken görüldü. Çakmağı adama altın külçe olarak satan insanlar bölgeden uzaklaşırken, dolandırıldığını anlayan adam şahısların peşine düşer.

Koray Ünlü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi