Hapishanenin ayakkabı tabanındaki organizasyon talimatı

Hapishanenin ayakkabı tabanındaki organizasyon talimatı
12:12 - Temmuz 18 2020 Cumartesi

Terör örgütü PKK / KCK’nın hapishanedeki davranışları, belirli zamanlarda mahkumlara gelen spor ayakkabılarının ardından dikkat çekti. Bunun üzerine, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile araştırmaya başlayan Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cezaevlerindeki kişilerin sözde ailenin akrabalarıyla temas halinde olduklarını belirlediler. ailelere maddi destek sağladı ve çağrı ve yönlendirme çağrıları ile ailelerini cezaevi dış koordinasyon görevlilerine devretti.

Teknik takip yapan ve araştırmayı derinleştiren ekipler, hapishanedeki kişilerin PKK / KCK’nın cezaevi dış koordinasyon görevlileri tarafından sözde ayakkabının tabanına gizlenmiş üst yönetimden talimatlar gönderdiğini belirledi. ve bu talimatlar kuruluşta nasıl personel kazanılacağı ve cezaevinde nasıl davrandıkları hakkında bilgiler içeriyordu.

Bunun üzerine 10 Temmuz’da Adana merkezli Diyarbakır, Osmaniye, İzmir, İstanbul ve Van’da bir operasyon gerçekleştirildi. ZT, CA, PA, SU, M.İ., AK, MA, FD, AK, GK, A.İ. , ET, F.İ. ve UM adlı 14 kişi gözaltına alındı.

AK’nin evinde yapılan aramada, 33 adet uzun namlulu silah, 2 lisanssız tüfek ve ZT adlı kadının evinde, kuruluşun üyelerine talimatlar içeren 18 farklı spor ayakkabı üzerine özel olarak hazırlanmış 33 belge ve çıplak gözle okunamayan peluş kağıtlara basılmış, çok sayıda örgütsel içerik kitabı ve şüphelilerin dijital materyalleri ele geçirildi.

Gözaltına alınan 14 şüpheliden 4’ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 10 kadın şüpheliden 3’ü mahkemeye çıkarılırken, AK kargoyu hapishaneye gönderdi ve evindeki tüm malzemeleri içeren ZT, yargılanma koşuluyla 1 şüpheli serbest bırakılırken, ev hapsine mahkencedm edildi. .

ZT adlı kadının mahkemede hasta olduğunu ve “Sessiz kalma hakkımı kullanıyorum. Savunmamı daha sonra yazılı olarak yapacağım” dedi.

Umutcan İşledici – Serkan Çetinkaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi