Hamilelikte Yapılacak Sporlar Nasıl Yapılmalıdır?

Hamilelikte Yapılacak Sporlar Nasıl Yapılmalıdır?
22:39 - Nisan 27 2020 Pazartesi

Hamilelik süreci bayanları oldukça sarsan aynı zamanda hormonların tamamen yenilendiği bir süreçtir. Bu süreci mümkün olduğunca sağlıklı bir şekilde geçirebilmek hem bebeğin hem de anne adayının sağlığı açısından oldukça önemlidir. Hamilelikte aşırı kilo alımını önlemek, vücuttaki ödemlerin mümkün olan en az seviyede olabilmesi için hamilelikte de spor yapılması şarttır. Hamilelikte yapılacak sporlar nasıl yapılmalıdır? sorusunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz. 

Hamilelik Sporları

Hamilelik sporları kendinizi yormadan ama vücudunuzu şekle sokacak aşırı kilo alımınızı engelleyecek şekilde olmalıdır. Bu sporları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Yürüyüş
  • Yoga
  • Plates
  • Yüzme ya da su egzersizleri
  • Düşük tempolu koşu

Tüm bu sporları bilinçli bir şekilde yaptığınızda vücudunuza ve bebeğinize çok fazla faydasını göreceksiniz.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hamilelikte spor konusunda aşırıya kaçılması ya da bilinçsiz bir şekilde yapılması hem anne adayının hem de bebeğin hayatını tehlikeye sokacaktır. Bu yüzden çok dikkatli olunması gerekmektedir. Her türlü spor için bir uzman ile çalışmanız ve bu konuda mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir. Hamilelik sürecinde yapılan sporların normal süreçten farı biraz daha düşük tempolu olması gerektiğidir. Bu yüzden temponuzu bir uzman kontrolünde ayarlamanız gerekmektedir. Plates, yoga gibi ayrı bir uzmanlık gereken sporların bir eğitimci eşliğinde yapılması gerektiğini önemle belirtmek isteriz. Bu konuda eğitim veren kişilerin eğitim belgelerini mutlaka görünüz. Yürüyüş, koşu gibi sporlarda temponuzu normal seviyeden daha düşük tutmanız gerekmektedir. Hamileliğin bazı dönemlerinde gebeliğiniz riskli bir durumda olabilir. Bu yüzden spor yapmadan önce mutlaka doktorunuzla bu konuyu görüşmeniz gerekmektedir. Uzun yürüyüşler hamileliğiniz için sakıncalı olabilir. Böyle durumlarda yüzmeye ya da pilatese yönelebilirsiniz. Hangi sporu yapacak olursanız olun sporu bilinçli bir şekilde yapmanız gerektiğini unutmayın. Aksi halde bebeğinizin sağlığı tehlikeye girebilir. Hamilelik süreci bayanların en özel ve bir o kadar da en riskli süreçleridir. Bu yüzden çok dikkatli olunması gerekmektedir. Kendinizi yormadan sadece aşırı kilo alımınızı engelleyecek sporlara yönelmeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır. Bu yüzden bir uzman ile birlikte çalışmalısınız. 

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi