Hamilelikte Vücut Bakımı nasıl olmalı?

Hamilelikte Vücut Bakımı nasıl olmalı?
17:36 - Nisan 25 2020 Cumartesi

Hamilelik süreci bayanların hem en özel hem de en riskli dönemleridir. Bu dönemde hormonların değişmesi ile birlikte vücutta çok fazla değişim yaşanabilmektedir. Düzenli bakımlar ile bu değişikliklerin can sıkıcı hale gelmesinden kurtulabilirsiniz. Hamilelikte vücut bakımı nasıl olmalıdır sorusu ile ilgili cevabı yazımızda bulabilirsiniz. 

Düzenli Bakımlar

Hamilelik sürecini bir hastalık süreci olarak görmeyin ve bu süreçten sevk almaya bakın. Herkesin sizin etrafınızda dönmesi ve sizi düşünmesi her zaman yaşanılır bir şey değil bunu unutmayın. Hamilelik sürecinizde vücudunuzda bir takım değişiklikler olacaktır. Bu değişiklikleri düzenli bakımlar ile katlanılabilir bir hale getirebilirsiniz. Bu düzenli bakımları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Karnınıza ve kalça kısmınıza çatlakları önlemek için mutlaka her gün badem yağı sürün.
  • Düzenli olarak her gün duş alın. Duş almak kan dolaşımınızı hızlandıracaktır.
  • Kimyasal vücut losyonlarından uzak durun.
  • Daha çok bitkisel ürünler kullanmaya özen gösterin.
  • Saç dökülmelerini önlemek için şampuanınıza biraz çam esansı katabilirsiniz.

Bu gibi ufak ayrıntılar aslında hem size düzenli bir bakım sağlayacak hem de hamilelik sürecinizi daha rahat geçirmenize faydalı olacaktır.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Vücut bakımı aslında sadece hamilelik süresinde değil her zaman yapmamız gereken bir şeydir. Bunu rutin haline dönüştürmek daha sağlıklı bir vücut yapısına kavuşmamızı sağlayacaktır. Hamilelikte yapacağımız vücut bakımlarının kimyasal olmamasına özen göstermeliyiz. Cilt bakım merkezlerinde kullanılan birçok kremin kimyasal olduğunu unutmamalısınız. Bu yüzden vücudunuza sürdüğünüz her ürünün ayrıntısını mutlaka bilin ve inceleyin. Birçok cilt bakım merkezinde artık bitkisel ürünler ağrılıklı olarak kullanılmaktadır. Bu ürünleri tercih edebilirsiniz. Zaman zaman hormonların değişmesi ile birlikte vücudunuzda istemediğiniz değişiklikler meydana gelebilir. Belirli bölgelerde aşırı kıllanma yaşayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda düzenli ağda yaptırmanız yerinde olacaktır. Özellikle hamileliğinizin ilerleyen dönemlerinde ağda yaptırmanız sizin açınızdan oldukça kolaylık oluşturacaktır. Bu yüzden aslında ağda işini hamileliğin en başından beri yaptırarak vücudunuzu alıştırmanız bu tarz aşırı kıllanmaların da önüne geçecektir. Bu gibi ufak bakımlar vücudunuzu rahatlatacak ve hamileliğin daha kolay geçmesini sağlayacaktır.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi