Hamilelikte Böbrek Taşı ve Kum dökmek

Hamilelikte Böbrek Taşı ve Kum dökmek
01:14 - Nisan 28 2020 Salı

Hamilelik gibi dikkat gerektiren bir süreçte başka pürüzlerin varlığı can sıkıcı oluyor. Özellikle böbrek taşı ve kum dökme ise konu daha da can sıkıcı oluyor. Rahat ve esnek hareket edemeyen anne adayı bu durumla nasıl başa çıkacağını bilmeyebilir. Ancak birkaç basit tüyo ile bu süreç sorunsuz atlatılabilir. Bilinmesi gerekir ki hamileyken taş veya kum dökmek diğer zamanlarda taş ve kum dökmeye göre daha farklı. Normal bir birey taş düşürmek istese,

  • Devamlı ip atlamalı
  • İmkanı varsa bol bol yüzmeli
  • Bol bol su içmeli
  • Gidişata göre beslenme metodu uygulamalı diyebiliriz. Ancak birey hamile bir birey olunca bunlar özgürce söylenemiyor. Hamilelikte böbrek taşı ve kum dökmek bu kadar basit olmuyor.

Sebebi ise gayet basit. Hamile bir kadın bebeğinin sağlığını tehlikeye atacak hareketlerde bulunmamalı örneğin. İp atlama eylem olarak yer çekimine doğru yapıldığından erken doğum riskini artırıyor. Doğum  aşaması henüz oluşmamışsa düşük riskini artırıyor diyebiliriz rahatlıkla. Devamlı yüzmek de gebelere pek önerilmemeli. Dezenfekte şartları tam bilinmiyorsa havuzun anne adayı için sorun olabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta beslenme şekli. Spor hareketlerinde dikkati elden bırakmayıp yeme düzen,nde dikkatsizlik edildiğinde beklenmeyen gelişmeler oluşabilir. Taş dökme sürecinde doktorunuzun yememelisin dediği besinleri sırf sizi rahatlatıyor bu süreci hızlandırıyor diye yemek doğru olmaz. Bu çok fazla su içmek de olabilir veya belli minerallerin azaltılması da olabilir. Bunun dengesi ayarlayacak olan internet veya sosyal medya değil doğrudan hekiminizdir. Hamilelikte böbrek taşı ve kum dökmek kesinlikle doktor kontrolünde olması gereken bir eylem.

Peki taş veya kum dökmek hamileyken nasıl olacak? Verilebilecek tavsiyelerin başında kesinlikle sıcak suya oturmak olacaktır. Evde kendinizin sağladığı hijyenik ortamda bir leğene veya küvete sıcak su doldurup oturun. Oluşan rahatlığa siz bile şaşıracaksınız. Suyun içine aromatik yağlardan da koyabilirsiniz. Ancak burda şuna dikkat etmeniz gerekiyor. Bu yağları kimyager bir uzman önermlei ve oranları o belirlemeli. Size bebeğinize zarar vermemeli. Bunun dışında hamile yogası en doğru olanı. Hamile yogasındaki hareketlerle hem taş dökmeyi kolaylıkla sağlayabilirsiniz hem de doğumunuzu kolaylaştırabilirsiniz. Hamilelikte böbrek taşı ve kum dökmek için çıktığınız bu yolda esneklikte kazanmış olacakasınız. Belli yoga duruşlarının böbrek sistemlerini aktive ettiği biliniyor. Bir yoga hocasıyla bu hareketleri çalışmak sizleri çok rahatlatacaktır. 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi