Hamile kalmaya engel olan hastalık

Hamile kalmaya engel olan hastalık
17:21 - Haziran 1 2019 Cumartesi

Prof.Dr. Koyuncu, Hashimoto Tiroiditi adı hastalığın belirtileri arasında sürekli üşüme ve ısınamama sorunu, kilo alma, yüz kısmında meydana gelen şişmeler, adet düzensizliği, sindirim ve boşaltım sorunları, vücudun değişik bölgelerinde ağrılar, saçların dökülmesi gibi belirtilerin bulunduğunu açıkladı.
Dr. Koyuncu bu hastalığın guatr olarak bilinen hastalığın bir çeşidi olduğunu belirtti. Bu hastalıkta troid hücrelerindeki hormonların azalması ile ortaya çıktığını söyledi.

HAMİLE KALMAYA ENGEL OLAN HASTALIK

Prof. Dr. Koyuncu, bu hastalığın genellikle orta yaş üstü kadınlarda daha yoğun olarak görüldüğünü belirterek hastalığın tanısının konulmasında dışarıdan alınan fazla iyotun etkisinin bulunduğunu ifade etti. Hastalık sırasında hipotiroid gelişmekte olduğu için bunun tedavisinin yapılması gerekmektedir. Hastalık sırasında troid bezlerinin normal şekilde hormon üretememesi gibi bir durumun ortaya çıkması söz konusudur. Hamilelik düşünen kadınların düzenli olarak hormonlarını kontrol ettirmelerinin uygun olacağını ifade eden Koyuncu, hormonların seviyesinin normal olmaması gebelik süresince ve sonrasında bebeğin gelişimi üzerinde olumsuz durumların ortaya çıkmasına sebep olabilmektedir, dedi.

Prof. Dr. Koyuncu Hashimoto Tiroiditi hastalığının tanısının zamanında konulması durumunda kadına zarar vermeden tedavi sürecine geçiş yapılabilir şeklinde konuştu.