Hamile kadını öldürüp bavulla ormana atanlar 7 yıl sonra yakalandı

Hamile kadını öldürüp bavulla ormana atanlar 7 yıl sonra yakalandı
11:00 - Eylül 9 2020 Çarşamba

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Bürosu Karargahı dedektifleri, uzun süredir kayıp olan kişilerin dosyalarını inceledi. Polis ilk olarak 26 Aralık 2013’te kaybolan ve bulunamadığı tespit edilen iki çocuk annesi Zeynep Söğüt’ün (29) dosyasını inceledi. Cinayet masası dedektifleri Söğüt’ün annesi Arbiye B., 26 Aralık 2013’te kaybolma davası açtığı için önce anneyi aradı ve ifadesini aldı. Yapılan ifadede kızının boşandığını ve iki çocuğu olduğunu ve taksi şoförü Savaş S. (38) ile yaşadığını öğrendi. Ayrıca polis, genç kadının hamile olduğunu öğrenince, Savaş S., çocuğun kimden olduğu belli olmadığı için çocuğunu aldırmasını istedi ve zaman zaman kadın karşı çıkınca aralarında anlaşmazlık yaşandı. bu. Polis bu bilgi üzerine Savaş S.’yi gözaltına aldı.

Önce inkar etti, sonra her şeyi anlattı

Şüphelinin ilk sorgusunda, 24 Aralık 2013 tarihinde evden ekmek almaya gittiği ve döndüğünde Zeynep Söğüt’ün evde olmadığını söyledi. Ancak polis, Söğüt’ün daha önceki ifadelerinde annesine gittiğini söylediğini bildiği için şüpheliyi çapraz sorguya çekti. Bu sorgulamada şüpheli cinayeti itiraf etti. Şüpheli Savaş S.’nin sorgusunda, akrabası Ersin Y, 24 Aralık 2013 sabah saatlerinde misafir olarak evine geldi, kahvaltı yapmak için bakkala ekmek almaya gitti, döndüğünde ise Ersin Y’nin kolları. çekildikten sonra Zeynep Söğüt yatak odasına döndüğünde elbiseleri yırtılmış halde yerde ölü gördüğünü iddia etti.

Savaş S’nin, Ersin Y’nin boşanmış eşi hakkında dedikodu yaptığı gerekçesiyle Zeynep Söğüt ile tartıştığını, ardından kendisini bir yastıkla boğarak öldürdüğünü söylediğini, “Birisine bu olayı anlatırsan anlatırsan onu tehdit ettiğini” iddia etti. , Ben de seni aynı şekilde öldüreceğim. ”

Onu öldürdüler, çantaya koydular ve ormana attılar

Şüphelinin ifadesinin ardından polis, Ersin Y’nin cenazesini bavula koyduğunu ve ardından taksisinin bagajını koyduğunu, çiçekçi akrabaları Nazlı T’nin (40) yanına gittiğini, Ersin Y’nin cep telefonuna el koyduğunu ve Nazlı T Kullanıldı Hafif bir ticari araca binip Pozantı ilçesine bağlı Bürücek Yaylası’na gitmek üzere yola çıktıklarını ve Ersin Y’nin peşlerinden geldiğini iddia etti.

Ersin Y’nin zaman zaman Nazlı T’nin cep telefonunu aradığını ve gittikleri yönde polis ve jandarma kontrolü olup olmadığını sorduğunu iddia eden Savaş S, Ersin Y’nin cesedinin bulunduğu bavulla yaklaşık 8 dakika ormanlık alana gitti. Daha sonra valizsiz döndüğünü iddia etti ve onları “Burada olan burada kalacak, yoksa seni öldürüp buraya da gömerim” sözleriyle tehdit etti.

İki gün sonra kaybolma davası açtılar

Daha sonra Savaş S.’nin olaydan iki gün sonra adliyeye gittiği ve Zeynep Söğüt’ün kaybolması için başvurduğu ve o sırada Ersin Y ile birlikte olduğu belirtildi. Ersin Y.’nin de kaybolma başvurusunda bulunmayı planladığı, Ersin Y.’nin cinayeti savcıya anlatmaması için Savaş S. ile adliyeye gittiği ve Savaş S.’yi sürekli tehdit ettiği iddia edildi.

Şüpheli aşık canlı yayına girdi

Bu sırada Zeynep Söğüt’ün annesi Arbiye B.’nin kızını bulmak için günlerce televizyonda canlı yayına girdiği öğrenildi. Şüpheli sevgili Savaş S.’nin de bu canlı yayına katıldığı ve olayla ilgili açıklamalarda bulunduğu belirlendi. Savaş S.’nin katıldığı canlı yayında, ekmek almaya gittikten sonra Söğüt’ü bir daha görmediği belirlendi, Söğüt’ün annesine gittiğini ve Söğüt’ün kendisini çok merak ettiğini söyledi.

Alınan bilgi üzerine polis, Adana’da şüpheli Ersin Y’yi ve Erzurum’da akrabası Nazlı T’yi yakaladı.

Gövde bulunamadı, bagaj bulunamadı

Yaylaya giden ekip, hassas bir burun köpeği ile bölgeyi aradı. Polis, şüphelilerin işaret ettiği cesedi bulmak için büyük çaba sarf etti ve aranan köpekle ormanda arama yaptı. Polis, ormanlık alandaki su depolarını ve fosseptikleri bile inceledi. Polis tarafından yapılan soruşturmada, bazı kemik parçaları ve cesedin yerleştirildiği valiz buldu. Bulunan kemik parçalarının kayıp Zeynep Söğüt’e ait olduğunun tespiti için annesi Arbiye B’den de doku örnekleri alındı.Ayrıca polis çantasından alınan numuneler Zeynep Söğüt’ten alınan numunelerle karşılaştırılacak. önce Söğüt’ün koyulduğu bir valiz olup olmadığını ortaya çıkarmak için.

Cinayet zanlısı Ersin Y.’nin olaydan sonra Nazlı T.’den kendisine parasını transfer edip alışveriş yapmasını istediği, ardından ailesiyle birlikte önce Denizli’ye sonra Antalya’ya oradan da Erzurum’a taşındığı ifade edildi. korktu ve izini kaybetti. Nazlı T.’nin ifadesinde, zanlının çocuklarını sürekli ölümle tehdit ettiğini, bu nedenle korktuğunu ve söyleyemediğini, ancak pişmanlık duyduğunu söylediği öğrenildi. Öte yandan, daha önce gasptan tutuklanan ve bir süre önce serbest bırakılan şüpheli Ersin Y’nin suçlamaları kabul etmediği iddia edildi. Ayrıca genç kadına tecavüz teşebbüsünde bulunduğu ve bu nedenle kavga eden zanlıyı öldürmek için Söğüt’ü boğduğu iddia edildi.

Gözaltına alınan 3 şüpheli, polisin yaptığı işlemlerin ardından Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Savcılığın ardından nöbetçi sulh hakimine götürülen üç şüpheli de tutuklandı.

Serkan Çetinkaya

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi