Hala borcunu ödediği araba tutuştu, üzüntüden yandı

Hala borcunu ödediği araba tutuştu, üzüntüden yandı
19:00 - Ağustos 27 2020 Perşembe

Edinilen bilgiye göre olay, saat 16.30’da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde meydana geldi.

Hastanede yakınlarını muayene ettiren İbrahim Alagöz, 07 KCE 16 plakalı arabası ile yola çıktı ve aracın motor bölümünden aniden alevler yükseldi. Aracındaki gaz bağlantılarını hemen kesen Alagöz, yakınlarını dışarı çıkardı. Alevler kısa sürede arabanın tüm motor kısmını kapladı. Yangını görenler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbarla birlikte olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Hastanenin özel güvenlik görevlileri, itfaiye gelene kadar yangın söndürücüye müdahale etmeye çalıştı. Güvenlik görevlileri alevleri söndürmeyi başardı. İtfaiye ekipleri yanan aracın tüm bağlantılarını kesti ve soğutma yaptı. Etraftaki vatandaşlar meraklı gözlerle ateşi izledi. Soğutma çalışmaları tamamlandıktan sonra otomobil traktör yardımı ile çekildi. Söndürme ve soğutma çalışmaları vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

İbrahim Alagöz, soğutma çalışmalarını endişeli gözlerle izledi. Alagöz’ün 9 ay önce ihtiyaç kredisi ile aracını satın aldığı ve borcunu henüz bitirmediği öğrenildi.

“Henüz borcu kalmadı”

Sıcak hava nedeniyle arabasının yandığını düşünen İbrahim Alagöz, “Çok yol almadım. Analiz yapmak için hastaneye geldik. Analizin peşinden giderken kafam bir işe geldi. Henüz aracın parasını bile ödemedik. Aracı ihtiyaç kredisi ile aldım ama sadece 4 taksit ödedim. Geçen kasım ayında evlendik. Bu arabayı ödünç aldık. O zaman 30 bin liraya aldım. 15 bin TL kredi aldım hepsi gitmişti. Aracım şimdi 60 bin lira değerindeydi ama gitti. Tanrı daha kötüsünü korusun. Neyse ki, acil durumdan önce olmadı. “İnsanın malı yanarken hiç düşünmez.”

Burak Yalman – Ferhat Metin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi