Hafize Kurban cinayetinde sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Hafize Kurban cinayetinde sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası
14:00 - Kasım 5 2020 Perşembe

27 Ağustos 2019’da Denizli’nin Pamukkale ilçesinde boşanma aşamasında olan eşi 23 yaşındaki Hafize Kurban’ı boynundan bıçaklayarak bıçaklayan Uğur Kurban hakkında “karısını kasten öldüren”, kasten yaralama “,” kişisel verileri kaydetme “ve” özel hayatın mahremiyeti “hakkında” ihlal “suçlamasıyla dava açıldı. Önceki duruşmada Cumhuriyet Savcısı Uğur Kurban’ın “karısını tasarlayarak öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle 10’uncu duruşmaya bugün karar verildi.

Sanık Uğur Kurban’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Korona virüsü tedbirleri kapsamında sanık Uğur Kurban, tutuklandığı cezaevinden Denizli 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilgi Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmaya merhum Hafize Kurban’ın yakınları ve avukatları da katıldı. Uğur Kurban’ın duruşma salonunda hazır bulunma talebi üzerine karar duruşması 5 Kasım’a ertelendi. Bugün yapılan duruşmada Uğur Kurban ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 24 yıl 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Denizli Adalet Sarayı önünde toplanan sivil toplum kuruluşları mensupları basın açıklaması yaparak sanık Uğur Kurban için ağır ceza beklediklerini ve davanın sonucunu bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

Semih Can Yılmaz – Eren Elyesa Polat

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi