Hafik’te Yıkılan Köprü Tehlike Saçıyor!

Hafik’te Yıkılan Köprü Tehlike Saçıyor!
15:08 - Mart 4 2019 Pazartesi

Sivas’ın Hafik ilçesine 7 km kadar mesafede bulunan Durulmuş Köyü’nde taş köprü 2 ay önce yıkıldı. Köylülerin ahırlarına giden yolun üzerinde yer alan yıkık köprü tehlike saçmaya devam ediyor.

Kızılırmak’ın üzerinde bulunan köprü, su seviyesinin yükselmesinden dolayı 2 ay önce yıkıldı. Yıkık taş köprü, köylülerin ahırlarında giden yolun üzerinden bulunuyor. Herhangi bir şekilde güvenlik önleminin alınmamış olması, tehlikeye yol açıyor. Herhangi bir şekilde uyarı levhasının bulunmaması ise kazalara adeta davetiye çıkartıyor.

Yıkık Köprüde Uyarı Levhası Bile Yok!

Hafik ilçesi Durulmuş köylüleri, bu durumdan dert yanarak, yardım istiyor. Köy sakinlerinden Bülent Özkan, “Bende buraya karşıda bulunan mağaralar var oraya gezmeye gelmiştim. Burada karşıya geçmek için köprünün olduğunu biliyordum ama geldiğimde şok oldum. Köprünün başına geldiğimde köprünün yıkık olduğun gördüm. Uyarı levhası falanda yok. Gördükten sonra köydeki arkadaşlarla irtibata geçtim ne zaman yıkıldı diye, 2-3 ay olmuş yıkılalı. Bence çok tehlikeli. Bu yol kullanılıyor, karşıda başka köyler var. Uyarı levhası yok. Gece buradan bir araba falan gelse buraya uçabilir. Yetkililerden bunun göz önüne alınmasını istiyorum” dedi.