Sivas Hafik İlçesi Tanıtım Rehberi

Sivas Hafik İlçesi Tanıtım Rehberi
22:09 - Ocak 20 2020 Pazartesi

Hafik İlçe Belediye Başkanı: Mitat İlhan
Hafik İlçe Nüfusu: 10.062
Hafik İlçe Posta Kodu: 58760

İlçenin kuzey sınırına yakın alandaki Pırıl Höyük Hafik’in tarihteki ilk yerleşim yeridir. Höyükte yapılan kazılar ve incelemeler yaşantının ilk olarak İlk Tunç ve Kalkolitik Dönem’de başladığını göstermektedir. Neolitik Döneme ait eserler de bulunmuştur. Eski adı Koçhisar olan Hafik 1870 yılında ilçe olmuştur. Yavuz Sultan Selim tarafından İran seferine giderken ilçede çadır kurmuştur. Hafik ismini 1926 yılında almıştır.

sivas hafik tanıtım

İlçe sınırlarında çıkarılan kalıntı ve eserler çok fazladır. Çünkü bölgenin ortalama 5 bin yıllık bir zamanı var. İlçede bulunan Hafik Gölü turizm bakımından değerli bir alandır. Tarihi ve kültürel anlamda değerli olarak Tuz Hisar Köyü Kilisesi ve Osmanlı Döneminden kalmış Hükümet Konağı bulunur.

Hafik İlçesi Sivas’ın Neresindedir?

İç Anadolu Bölgesinin Yukarı Kızılırmak kısmında yer alan Hafik ilçesi, Sivas il merkezine 37 kilometre uzaklıktadır. İlçenin güneyinde Ulaş, kuzeyinde Tokat’ın Almus ilçesi, Doğanşar, Batısında Sivas il merkezi, doğusunda ise Zara yer almaktadır. İlçede Karadeniz iklimi ile karasal iklime birlikte rastlanmaktadır. İlçe merkezi ve güneyinde Karasal iklim, kuzeyinde ise Karadeniz iklimi hakimdir.

İlçenin kuzey kesimlerinin bitki örtüsü güçlü yeşillik ve meşe, çam, kayın gibi ağaçlardan oluşan ormanlıktır. Güney kısmında ise daha çok ot ve çalı vardır. Yüzölçümü yaklaşık olarak 2382 km2 olan ilçenin güney kısmında, merkeze uzak bir konumundan Kızılırmak geçmektedir. İlçe sınırlarında bulunan göllerde balık yetişmektedir. Arazisi genellikle dağlık ve yaylalık olan Gürün’ün deniz seviyesinden yüksekliği 1400 ila 1700 metre arasında değişmektedir.

Sivas Hafik Haritası : 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi