Habertürk Hakkında Detaylı Bilgi

Habertürk Hakkında Detaylı Bilgi
23:22 - Haziran 14 2020 Pazar

Habertürk televizyon kanalı 2001 yılından günümüze kadar yayın hizmetine devam etmektedir. Yayın hizmeti içerisinde sürekli güncellenen Habertürk televizyon kanalı 2014 yılında Habertürk TV ile eş zamanlı olarak Habertürk HD hizmeti vermektedir.

Habertürk Yayın Kuruluşu Tarihçesi

Habertürk yayın kuruluşu 23 Mart 2001 tarihinde Ufuk Güldemir tarafından kurulmuştur. Ulusal yayın yapmaya başlayan Ufuk Güldemir 10 Haziran 2007 yılında hayatını kaybetmiş ve Habertürk kanalı Ciner Holding tarafından satın alınmıştır. 2007 yılından beri yayın haklarını elinde tutan Ciner Holding sayısız programları ile Türk medyasına hizmet vermiştir. 16 Haziran 2013 yılında Habertürk televizyon kanalı 16:9 geniş formatta yayına geçerek kalitesini arttırmıştır. Günümüzde Habertürk TV TÜRKSAT 4A 12209 H 10000 3/4 frekansından yayın hizmetine devam etmektedir.

Habertürk Yayın Kuruluşu Kimindir?

Habertürk yayın kuruluşunun sahibi Ciner Holding’dir. Ufuk Güldemir 2001 yılında medya sektöründe yaptığı girişim ile Habertürk kanalını kurmuştur. Ufuk Güldemir’in vefatından sonra 2007 yılında Habertürk yayın hakları Ciner Holding’e satılmıştır. Güncel olarak Ciner Holding yöneticisi Tugay Ciner’dir.

Tugay Ciner Kimdir?

Tugay Ciner, Ciner Holding’in kurucu başkanıdır. Tugay Ciner 1 Mart 1956 yılında Artvin ilinin Hopa ilçesinde doğmuştur. Lise zamanlarında Artvin bölgesinde çaycılık yapan Tugay Ciner üniversite yıllarda otomotiv sektörüne ilgi duymaya başlamıştır. Otomobil sektöründe kardeşi ile beraber Mercedes otomobil fabrikasına yedek parça üretmeye başlaması ile sektörde adından söz ettirmeye başlamıştır. 1988 yılında otomobil sektöründeki başarısını Anadolu Endüstri Holding firmasının ortaklarından Osman Yazıcı ile birlikte inşaat işine aktarmıştır. O günden sonra artan kariyer grafiği ile 1995 yılında Havaalanları Yer Hizmetleri Anonim Şirketi’nden %60 hisse almıştır. Üstün başarısı sonucu 1998 yılında Havaalanları Yer Hizmetleri Anonim Şirketi’nin tamamını almıştır.

Tugay Ciner Medya sektörüne Sabah Gurup ile ortaklık yaparak 1998 yılında girmiştir. Medya sektörü içerisinde kısa sürede Kanal1 ve Kanaltürk kanallarını satın almıştır. 2007 yılında ise Habertürk sitesinin tüm haklarını satın alarak medya sektöründe adından söz ettirmiştir.

Habertürk Kanalında Yayınlanan Programlar

Habertürk kanalında yayınlanan programlar şunlardır:

  • Haber programları: Haber Bülteni, Haber Masası, Habertürk Gündem, Akşam Raporu, Gün Başlıyor, Akşam Raporu Haftasonu, Güne Bakış, Serap Belet ve Sorel Dağıstanlı’yla Habertürk Haber, Haberiniz Olsun, Akşam Haberleri, Gece Bülteni, Günün Ajandası, Habertürk Ana Haber, Haftasonu Sabahı ve Öğle Ajansı’dır.
  • Güncel programlar: İşin Ustası ve Uzak Yakınlar’dır.
  • Ekonomi programı: Ekonomide Görünüm’dür.
  • Yaşam programları: Airprot, HT Kulüp, Eğitim ve Yaşam ve Neyim Var Ne Yapayım’dır.
  • Sağlık programı: HT Sağlık’dır.
  • Kültür ve Sanat programları: Skala ve Skala Shot’dır.
  • Söyleşi programı: Burası Haftasonu’dur.
  • Aktüel programları: Aktüalite ve Tarihin Arka Odası’dır.
  • Spor programları: Spor Bülteni, Bizim Stadyum ve Sportürk’dür.
  • Tartışma programları: Basın Kulübü, Teke Tek, Söz Sende, Türkiye’nin Nabzı, Karşı Görüş, Öteki Gündem ve Enine Boyuna’dır.

Habertürk İnternet Sitesi

Habertürk internet sitesi elektronik gazete okuyucuları için gündemi birebir takip eden haberleri sunmaktadır. Habertürk internet sitesi üzerinden son dakika haberlere, hava durumu haberlerine, burç yorumlarına, teknoloji haberlerine, ekonomi haberlerine, ramazan haberlerine, dünya haberlerine ve güncel köşe yazılarına erişebilirsiniz. Habertürk sitesini ziyaret ederek gündemi sıkı sıkıya takip edebilir aynı zamanda komik ve çok konuşulan videoları izleyebilirsiniz. Okuyucular için oluşturulmuş haber sitesine internet tarayıcınız üzerinden haberturk.com adresi üzerinden erişebilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi