Haberler.com Hakkında Detaylı Bilgi

Haberler.com Hakkında Detaylı Bilgi
14:30 - Haziran 10 2020 Çarşamba

Haberler.com, 2006 yılında internet üzerinden haber yayıncılığına başlamıştır. Türkiye’deki anlaşmalı olduğu haber ajanslarından ve globalde Türkçe yayın yapan haber kaynaklarından aldığı haberleri yayınlamaktadır. Kendi bünyesinde muhabir ve köşe yazarı bulundurmamaktadır. Haberler.com, en son yayınlanan istatistik verilerine göre günlük 2.000.000 ziyaret almakta, 21.000.000 günlük sayfa gösterimi bulunmakta ve 350.000 mobil uygulama kullanıcısı bulunmaktadır.

Haberler.com Kuruluşu

Haberler.com yayıncılık hayatına 5 Şubat 2006 yılında başlamıştır. Yeni Medya Yayıncılık Ltd. Şirketine aittir. CEO ismi Sümeyra Teymur’dur. “Türkiye’nin En Kapsamlı Haber Portalı” sloganı ile internet yayıncılığına başlayan haber sitesinin herhangi bir yazılı basın organı bulunmamaktadır. Haber içeriklerini tamamen anlaşmalı olduğu haber ajansları ile sağlamaktadır. Kendi deyimleri ile tarafsızlığını korumak adına kurulduğu günden beri hiçbir köşe yazısı yazarı ve muhabirini kendi bünyesinde bulundurmamıştır. Her gün Türkiye’den ve dünyadan ortalama 2.800’ün üzerinde haber yayınlamaktadırlar. 1998 yılından beri hizmet vermekte olan Yeni Medya Yayıncılık Ltd. Şirketine ait diğer portallar intersinema.com, antoloji.com, hastane.com.tr, yenikadın.com.tr olarak sıralanmaktadır.

Haberler.com İçerikleri

Haberler.com birçok farklı alanda haber içeriği üretmekte ve internet adresleri üzerinden yayınlamaktır. Haberler.com üzerinden anne-çocuk, dailymotion, döviz kurları, dünya, eğitim, ekonomi, finans, üçüncü sayfa, foto galeri, gazeteler, güncel, güzellik, haber arşivi, imsakiye, kadın, komik haberler, kültür-sanat, lezzet, maç sonuçları, manşetler, magazin, moda, namaz vakitleri, otomobil, politika, RSS servisi, sağlık, seçim, son dakika, spor, tatil, teknoloji, quiz, video galeri, yerel haberler ve zirvedekiler içeriklerine ulaşılabilmektedir. Haberler.com, Ziyaretçilere, son 10 günün tüm haberleri içinde konuya göre arama yapma olanağı sunmaktadır.

Haberler.com internet haberciliğini kullanmak için herhangi bir üyeliğe gerek olmamakta, telefon numarası, mail adresi ve benzer kişisel bilgiler talep edilmemektedir. Haber içeriklerine okuyucular çeşitli ifade seçenekleri ile tepkilerini verebilmektedirler.

Haberler.com içeriklerine internet tarayıcısı üzerinden ulaşılabildiği gibi kendilerine ait mobil uygulamalar ile akıllı cihazlar üzerinden de ulaşılabilmektedir.

Haberler.com Yayıncılık İlkeleri

Haberler.com internet adresi üzerinden yayınlanmış olan yayıncılık ilkeleri şunlardır:

  • Tarafsız Habercilik

Sitede yer alan ve yayınlanan haberlerdeki kişi, olay ve konulara tarafsız olarak yaklaşmak, okura haberi ulaştırmada aracı görevi görmek ve hiçbir haberi manipüle etmeden, anlamını değiştirmeden servis etmek.

  • Mimiksiz Habercilik

Okurlara sunulan haber içeriklerinde iyi haber, kötü haber, müjdeli haber, kara haber gibi içeriği betimleyici ifadeler kullanmamak, haber ile ilgili okuyucuların duygularını yönlendirici ifadelere yer vermemek, olanları ve gerçekleri olduğu gibi aktarmak.

  • Açıklık

Haberler aktarılırken herhangi bir gerçeği veya olayı gizlemeye çalışmamak, bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde haberin detaylarının okunmayacak şekilde yazmamak, haber niteliği taşıyan her olay, detay, kişi ve bilgi içeriklerini okuyuculara olduğu şekilde aktarmak, gizlememek, çarptırmamak

  • Hüküm Veren Değil, Postacı Habercilik

Haberleri hazırlayan ve aktaran kişiler olarak okurları yönlendirmemek, herhangi bir kişi, kurum veya kuruluşu etkilememek, halkın haber alma gücünü kötü niyetli amaçlar ile yönlendirmemek, haberleri sadece okuyuculara iletme gayesi gütmek, haberler ve içerikleri ile herhangi bir yönlendirici ve manipüle görevler üstlenmemek

Haberler.com Resmi Anlaşmalı Haber Ajansları

Haberler.com, kendi deyimleri ile %100 yasallık ve %100 tarafsızlık ilkeleriyle yayın hayatına başlamış, tarafsızlığına zarar gelmemesi için bugüne kadar hiç köşe yazarı barındırmamıştır. Abonesi olduğu anlaşmalı haber ajanslarından alınan bilgiler ışığında kendi haber ekibi ile birlikte içeriklerini oluşturmaktadırlar. Haberler.com’un abonesi olduğu anlaşmalı haber ajansları şunlardır:

  • Anadolu Ajansı (AA)
  • Doğan Haber Ajansı (DHA)
  • Anka Ankara Haber Ajansı (ANKA)
  • İhlas Haber Ajansı (İHA)
Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi